Onderzoeken verduurzamen woning en aardgasvrij

Hoe wilt u betrokken worden bij projecten over duurzaamheid? Hoe kunnen we u daarbij helpen? En welke duurzame keuzes moeten we maken als het gaat om klimaatverandering? In de zomer van 2020 hebben we dit aan u gevraagd in 2 onderzoeken over:

  • Verduurzamen van de woning.
  • Aardgasvrij wonen en aardwarmte.

Benieuwd naar de uitkomsten? U kunt de onderzoeksrapporten opvragen via duurzaamheidsloket@nieuwegein.nl.

Het bureau Citisens voerde de onderzoeken uit. In totaal deden ruim 2400 inwoners mee, ongeveer 1200 per onderzoek. We waarderen het enorm dat zoveel inwoners hebben meegewerkt en hun mening en inzichten met ons deelden. Daarnaast gaven ruim 100 inwoners aan dat ze andere Nieuwegeiners willen helpen met het isoleren van hun woning en het vergroenen van de tuin. Ook is er veel belangstelling voor een nieuwsbrief over duurzaamheid.

Met de uitkomsten van de onderzoeken gaan we nu aan de slag. Wat kunnen we verbeteren in ons beleid en onze communicatie daarover? Hoe kunnen we u nog beter ondersteunen op het gebied van duurzaamheid en met welke acties?

Meer weten over aardwarmte in Nieuwegein? Op Ikbennieuwegein.nl vindt u alles over onderzoeken, de planning, besluiten van de gemeente en meer.