Onderzoeken verduurzamen woning en aardgasvrij

In juni en juli 2020 heeft de gemeente twee onderzoeken gehouden: een onderzoek naar het verduurzamen van de woning en een onderzoek naar aardgasvrij wonen en aardwarmte.

Dat deden we omdat we willen weten hoe u geïnformeerd en betrokken wilt zijn bij deze thema’s, hoe wij u daarbij kunnen helpen en wat u belangrijk vindt in de duurzame keuzes die we moeten maken om klimaatverandering tegen te gaan. Benieuwd naar de uitkomsten? Dan kunt u de  onderzoeksrapporten opvragen via duurzaamheidsloket@nieuwegein.nl.

Brede deelname

Het bureau Citisens voerde de onderzoeken uit. In totaal deden ruim 2400 inwoners mee, ongeveer 1200 per onderzoek. We waarderen het enorm dat zoveel stadsgenoten hebben meegewerkt en hun mening en inzichten met ons deelden. Daarnaast gaven ruim honderd inwoners aan dat ze andere Nieuwegeiners willen helpen met het isoleren van hun woning en het vergroenen van de tuin. Ook is er veel belangstelling voor een nieuwsbrief over duurzaamheid.

Wat gaan we doen met de uitkomsten?

Met de uitkomsten van de onderzoeken gaan we nu aan de slag. Wat kunnen we verbeteren in ons beleid en onze communicatie daarover, hoe kunnen we u nog beter ondersteunen op het gebied van duurzaamheid en met welke acties. Daarover informeren wij u eind 2020.