Klein Evenement

Organiseert u een klein evenement (bijvoorbeeld buurtbarbecue of straatfeest) voor maximaal 250 bezoekers? Dan hoeft u alleen een Melding klein evenement te doen. U hoeft dan geen aanvraagformulier in te vullen en geen legeskosten te betalen. Deze melding is verplicht.

 1. Meld minimaal tien werkdagen van te voren aan de gemeente dat u een klein evenement wilt houden. Een aanmeldingsformulier kunt u downloaden van de website en doormailen naar: kleine-evenementen@nieuwegein.nl. U kunt ook digitaal een melding doen.
 2. Tijdens het evenement moet een contactpersoon telefonisch bereikbaar zijn.
 3. Bij meer dan 250 personen tegelijkertijd bij uw evenement is een vergunning nodig.
 4. Het evenement vindt plaats tussen 08.00 en 23.00 uur, op vrijdag en zaterdag tussen 08.00 en 24.00 uur en op zondag tussen 13.00 en 23.00 uur.
 5. U mag geen muziek ten gehore brengen voor aanvang of na 23.00 uur.
 6. Voorkom overmatige geluidsoverlast zoveel mogelijk.
 7. Het evenement mag niet plaatsvinden op de rijbaan, (brom)fietspad of parkeerplaats of anderszins een belemmering vormen voor het verkeer en de hulpdiensten.
 8. Slechts kleine bouwsels mogen worden geplaatst met een oppervlakte van minder dan 25 m² per bouwsel, springkussens alleen voor zo ver wordt voldaan aan het Besluit attracties speeltoestellen.
 9. U informeert de buurt vooraf over uw eendaagse evenement.
 10. U moet direct na het eendaagse evenement opruimen. De kosten voor het ophalen van achtergebleven vuil, worden verhaald op de organisator.
 11. Bij gebruik van een barbecue:
  1. Plaats een goedgekeurde brandblusser van minimaal zes kg en twee emmers water bij de barbecue.
  2. Bij een gasgestookte barbecue mag de oranje slang niet ouder zijn dan twee jaar en het drukventiel niet ouder dan vijf jaar.
  3. De gasfles mag niet binnen een afstand van drie meter van een straatkolk staan.

Melden klein evenement

Twijfel?

Twijfelt u of u een vergunning of Veiligheidsplan nodig heeft? Neem dan contact op met de Stadswinkel via telefoonnummer: 030-607 18 80 of via e-mail: mo.stw.vergunningen@nieuwegein.nl.