Fietsnet Nieuwegein

Met het Fietsnet Nieuwegein kunt u vlot door Nieuwegein fietsen. Er zijn 9 routes uitgestippeld, die u herkent aan een kleur en een letter. Het fietsnet wordt onderhouden door vrijwilligers van de Fietsersbond Nieuwegein. Bekijk de routes hieronder op de kaart!

Interactieve fietskaart

Het fietsnet bestaat uit 9 gekleurde fietsroutes. Deze routes gaan van en naar de wijken in Nieuwegein en belangrijke punten, zoals musea, Stadshuis en ziekenhuis. U kunt de routes makkelijk volgen via de gekleurde stickers met letter (A tot en met I) op de lantaarnpalen en de ANWB-palen.

De Fietsnetkaart met alle routes vindt u aan het begin en einde van elke route. De kaart hang ook op plekken waar routes elkaar kruisen. Zo kunt u makkelijk zien hoe u verder kunt fietsen.

Op de Fietsnetkaart staan ook alle wijken van Nieuwegein. Rechts van de kaart staat voor elke wijk en straatkenmerk (bijvoorbeeld schans, hage, componist) aangegeven via welke routes u daar kunt komen. Zo ontdekt u snel hoe u van of naar een buurt kunt fietsen. Als u via een Fietsnetroute uw buurt hebt bereikt, kunt u met uw telefoon of tablet de QR-code scannen. Deze vindt u op de sticker op de lantaarnpaal en op de Fietsnetkaart.

Via de interactieve fietsapp kunt u vanaf een van de 9 fietsroutes verder fietsen in de wijk tot uw eindbestemming.