Fietsnet Nieuwegein

Met het Fietsnet Nieuwegein kunt u vlot door Nieuwegein fietsen. Er zijn 9 routes uitgestippeld, die u herkent aan een kleur en een letter. Het fietsnet wordt onderhouden door vrijwilligers van de Fietsersbond Nieuwegein. Bekijk de routes hieronder op de kaart!

Interactieve fietskaart

Wethouder Peter Snoeren bij de fietsnetroute

Het fietsnet bestaat uit 9 gekleurde fietsroutes. Deze routes gaan van en naar de wijken in Nieuwegein en belangrijke punten, zoals musea, Stadshuis en ziekenhuis. U kunt de routes makkelijk volgen via de gekleurde stickers met letter (A tot en met I) op de lantaarnpalen en de ANWB-palen.

De Fietsnetkaart met alle routes vindt u aan het begin en einde van elke route. De kaart hang ook op plekken waar routes elkaar kruisen. Zo kunt u makkelijk zien hoe u verder kunt fietsen.

Op de Fietsnetkaart staan ook alle wijken van Nieuwegein. Rechts van de kaart staat voor elke wijk en straatkenmerk (bijvoorbeeld schans, hage, componist) aangegeven via welke routes u daar kunt komen. Zo ontdekt u snel hoe u van of naar een buurt kunt fietsen. Als u via een Fietsnetroute uw buurt hebt bereikt, kunt u met uw telefoon of tablet de QR-code scannen. Deze vindt u op de sticker op de lantaarnpaal en op de Fietsnetkaart.

Via de interactieve fietsapp kunt u vanaf een van de 9 fietsroutes verder fietsen in de wijk tot uw eindbestemming.