Administratief juridisch medewerker

Categorieën

 • Tijdelijk met uitzicht op vast
 • Fulltime

Vaste medewerker, 36 uur in de week, schaal 7 

Ben jij een administratief juridisch medewerker enheb je zin in een nieuwe uitdaging? Wij hebben een leuke, zelfstandige baan voor je binnen de afdeling Toezicht, Veiligheid & Leefbaarheid (TVL). Deze afdeling vergroot de leefbaarheid en veiligheid van de gemeente Nieuwegein. Dat doen ze voor- en met de bewoners en andere partners zoals de politie, woningbouwcorporaties en zorginstellingen. Door toezicht en aanwezigheid in de wijken dragen we bij aan het welbevinden van onze burgers.  

Lijkt het jou leuk om binnen deze afdeling aan de slag te gaan? Lees vooral verder, dan vertellen we je meer.  

Wat ga je doen? 

Als administratief juridisch medewerker bied je,samen met enkele collega’s,administratieve en secretariële ondersteuning aan de teams van TVL. De afdeling bestaat uit meerdere teams: Strategie & ondersteuning, Openbare orde en veiligheid, Wijkgericht Werken, Omgevingstoezicht en Stadstoezicht. De afdeling TVLkent een breed scala aan producten en een grote diversiteit in doelgroepen en werkprocessen. Lijkt het jou leuk om onderdeel uit te maken van deze interessante thematiek? Dan zal je veel werkplezier halen uit deze baan.  

Als administratief juridisch medewerker ben je dagelijks bezig met: 

 • Het afhandelen van verzoeken vanuit het Openbaar Ministerie; 
 • Het opstellen van eenvoudige juridische ''bulk''-besluiten; 
 • Het toezien op de termijnbewakingvan juridische besluiten, bezwaarschriften en beroepsschriften; 
 • Het opstellen van dossiers voor bezwaar- en beroepszaken;  
 • Het afhandelen vanalle vormen van correspondentie. Evenals moeilijke klantgesprekken;  

Samen met de juristen stem jij je werkvoorraad af.  

Watneem je mee? 

 • Een afgeronde administratief/secretariële opleiding op Mbo-4 niveau; 
 • Juridische basiskennis en enige gemeentelijke ervaring is handig. 

We zoeken een collega die zelfstandig aan de slag gaat. Je handelt proactief en ziet wat er moet gebeuren. In deze functie is een stevige persoonlijkheid en een stressbestendige houding belangrijk. Geen dag is hetzelfde, je maakt veel mee en moet snel kunnen schakelen. Je bent een doener en steekt graag de handen uit de mouwen. Ook weet jij als geen ander dat planmatig- en accuraat werken belangrijk is. Jij houdt het overzicht op de verschillende werkprocessen en signaleert wanneer er actie van jezelf of anderen nodig is. 

In deze functie werk je zelfstandig, maar je stemt juist ook veel af met anderen. Daarom is inlevingsvermogen en en goed gevoel voor verhoudingen belangrijk. Natuurlijk staan je collega's voor je klaar, met raad en daad. Wij vinden een fijne teamdynamiek dan ook belangrijk.   

Wat krijg je van ons? 

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou.  

Verder bieden we: 

 • een salaris van maximaal € 3.301,- bruto per maand (schaal 7); 
 • een tijdelijk contract van één jaar, en na één jaar en bij goed en volledig functioneren, een vast contract; 
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen; 
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling; 
 • een warm welkom tijdens ons introductieprogramma; 
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Meer weten? 

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op metRonald Rumpff, teamleider van de afdeling TVL op telefoonnummer 0625024214, of via de mail: r.rumpff@nieuwegein.nl. 

Solliciteren?  

Ben je na het lezen van de vacature enthousiast over deze baan? Je kan tot en met maandag 3 april 2023 reageren op deze vacature. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Solliciteer direct