Beleidsadviseur Fysieke leefomgeving

Categorieën

 • Tijdelijk met uitzicht op vast
 • Parttime

Vaste formatie, 24 uur,schaal 10   

Kom werken binnen het Openbaar Domein als BeleidsadviseurFysieke Leefomgeving. Je gaat, samen met je collega’s en externe partners, aan de slag met innovatief beleid dat goed geïmplementeerd en geëvalueerd wordt.  

Ben je een integrale denker met lef en overtuigingskracht?Lees dan vooral verder, we vertellen je graag meer over deze mooie beleidsrol.     

Wat ga je doen? 

Als Beleidsadviseurfysieke leefomgevingontwikkel je, samen met de beheerders van de fysieke leefomgeving, integraal beleid. Als adviseur fysieke leefomgeving ben je generalist en treed je op verbindende wijze op bij beleidsontwikkelingen van de inrichting van de openbare ruimte. Je haalt actief de informatie op bij zowel interne collega’s als externe partners. 

Als beleidsadviseur fysieke leefomgeving ben je ook verantwoordelijk voor een aantal onderdelen van de P&C cyclus. Zo coördineer je het proces omtrent het opstellen van beheerplannen volgens de principes van assetmanagement en de daarbij horend de nota kapitaalgoederen.  

Je ondersteunt onder andere de beheerders bij het opstellen van college en raadsvoorstellen en je coördineert de afhandeling van schriftelijke vragen van de raad.  

Bovenstaande taken worden op basis van talent en interesse binnen het team verdeeld. Pak vooral je kans en ga met ons in gesprek over het takenpakket dat het beste bij jou past. 

Nieuwegein een stad in beweging. 

Nieuwegein is een stad in beweging en in ontwikkeling. De bewoners hechten veel waarde aan een schone, groene en bruikbare openbare ruimte.Met de bril op van de bewoners schrijf je het beleid en ben je de belangrijke schakel tussen het strategisch, tactisch en operationeel beleid. Samen met collegasvan diverse vakdisciplines en bewoners schrijf je niet alleen het beleid, je draagt ook samen de zorg voor de implementatie ervan. Daarnaast zorg je voor de evaluatie van het beleid. Je denkt mee bij beleidstrajecten en opgaven van andere afdelingen en programma’s, zoals: de omgevingsvisie, de energietransitie en duurzaamheid. Je adviseert bij ontwikkelingen en initiatieven in de stad over de inrichting en het beheer van de openbare ruimte waarbij je samenwerkt met verschillende afdelingen binnen de organisatie en stakeholders buiten de organisatie.  

Jouw team: met welke collega’s ga je samenwerken? 

Een belangrijke taak van de gemeente Nieuwegein is om de openbare ruimte aantrekkelijk en leefbaar te houden, nu en in de toekomst. Als beleidsadviseur werk je dwars door de hele organisatie heen. De meeste contacten heb je met de collegasvan de afdelingen openbaar domein en ruimtelijk domein. Bij het opstellen van beleid werk je samen met collega’s van communicatieenmetcollegas van de juridische afdeling, bijvoorbeeld, als je aan de slag gaat met een begraafplaatsverordening.  

Wat we van je vragen 

Ben je toe aan een volgende stap in je carrière als beleidsadviseur?Dan biedt deze rol jou mooie kansen. Jouw eerder opgedane ervaring met het opstellen en implementeren van beleid komt daarbij van pas. Je weet hoe je als sparringpartner goed voor de dag komt bij je teamleider/afdelingshoofd, je (directe) collega’s en de directie. Daarbij weet je dat je regelmatig met tegengestelde belangen te maken krijgt. Met jouw kennis, ervaring en verbindende vermogen weet je overeenstemming te bereiken tussen de verschillende partijen.  

In jouw beleidsadviezen heb je oog voor: 

 • Bestaande wet- en regelgeving; 
 • Vernieuwing van beleid en het bedenken van alternatieven;  
 • De bedoeling van het beleid (zoals beschreven door auteur Wouter Hart): je hebt het vermogen om af te wijken van de bestaande paden en open te staan voor creatieve oplossingen op maat. Je stelt de leefwereld centraal boven de systeemwereld; 
 • De ontwikkelingen rondom de participatiesamenleving; 
 • Resultaat. Met jouw beleidsadvies behalen we onze doelen.  

Om deze rol goed te kunnen vervullen, beschik je over: 

 • Minimaal een afgeronde relevantehbo-opleiding 
 • Gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen; 
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het opstellen en het coördineren van beleid; 
 • Een heldere communicatiestijl. Jouw schriftelijke en mondelinge communicatiestijl stem je af op je doelgroep en de diverse belanghebbenden.  

Je vindt het leuk om met diverse afdelingen en collegas samen te werken om (beleids)doelstellingen te behalen. Daarbij luister en toon je begrip voor diverse politieke standpunten. Jij weet hoe je daar, middels beleid en implementatie, vorm en inhoud aan kunt geven. 

Je onderhoudt een warm (vak)netwerk en bent op de hoogte van actuele trends en ontwikkelingen in het vakgebied. 

Wat krijg je van ons? 

Een warm welkom in een team met enthousiaste collega’s. Ons team kent een grote diversiteit aan expertises waar je mee gaat samenwerken aan onze opgaven.  

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeënen de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag plaats voor jou. Verder hebben we voor je: 

 • een salaris van maximaal € 4.671,- (schaal 10) bruto/maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring; 
 • na één jaar, en bij goed functioneren, een vast contract; 
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen; 
 • een laptop en telefoon van de zaak; 
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling; 
 • een warm welkom tijdens het introductieprogramma; 
 • de mogelijkheid om hybride te werken: vanuit huis, in ons Stadshuis of op één van onze andere locaties; 
 • aandacht voor werk/privé balans: werk 4 dagen van 9 uur, parttime of stem je werktijden flexibel af. 

We hebben twee levendige personeelsverenigingen, De NieuweGeineratie en de Zandkruiers. Er worden regelmatig interessante activiteiten en gezellige borrels georganiseerd. Fijn om je netwerk uit te breiden én nieuwe inzichten op te doen. 

Meer weten? 

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Roelie Pol, Afdelingshoofd Openbaar Domein, op telefoonnummer 06-22946841 of per mail r.pol@nieuwegein.nl. 

Direct solliciteren?

Ben je enthousiast over deze baan? Solliciteer dan uiterlijk woensdag 29 maart 2023. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.    

Solliciteer direct