Financial Trainee

Categorieën

 • Tijdelijk met uitzicht op vast
 • Fulltime

Midden in het land en midden in de samenleving 

Bekijk de video.
Bezoek de website van het Traineeship gemeenten Midden-Nederland.

Werken aan je eigen toekomst en maatschappelijk impact maken. Dit doe je via het Traineeship Midden-Nederland. Met jouw hbo- of wo diploma op zak, krijg je jouw eigen opdracht binnen één van de deelnemende gemeenten en word je twee jaar lang begeleid op de werkvloer. Elke vrijdag trek je op met andere trainees die deelnemen aan dit traineeship. Je volgt trainingen, coaching sessies, deelt ervaringen en samen werk je met alle trainees aan een regionale opdracht. De overige dagen werk je aan jouw ontwikkeling binnen jouw vakgebied bij een van de gemeenten uit de regio.   

Dit kun je verwachten: 

 • Je maakt dagelijks het verschil voor inwoners en ondernemers 
 • Je groeit dagelijks binnen jouw vakgebied 
 • Elke vrijdag word je verder uitgedaagd om kennis op te doen en vaardigheden te ontwikkelen 
 • Op jouw afgestemde behoefte contact met een mentor op de werkvloer.    
 • Maandelijks geplande intervisie momenten  
 • Goede arbeidsvoorwaarden hier lees je verder in deze tekst meer over  
 • Leuke en gave activiteiten met de verschillende trainees en collega’s 
 • Je start met het opbouwen van je zakelijke netwerk 
 • Maar verreweg het allerbelangrijkste: Je krijgt een uitdagende werkomgeving waar leren en ontwikkelen centraal staat. 

 

Wat ga je doen? 

Als startende financial ga je aan de slag met het ontwikkelen van de financiële functie van de toekomst. Dit betekent dat je enerzijds bezig bent met financieel administratieve taken, anderzijds ga je actief aan de slag met procesinnovatie en onderzoek je onze kansen en verbeterslagen. Vanaf dag één zet jij jouw financiële vakkennis in en kijk je met een frisse blik naar de (financiële) organisatie. Hiermee draag je direct bij aan speerpunten die voor de gemeente écht van belang zijn. Dit doe je in een informele sfeer waar leren en ontwikkelen centraal staan.   

Als financial trainee voer je samen met je directe collega’s verschillende boekingen en analyses uit. Hiervoor werk je nauw samen met de financieel adviseurs. Je helpt maandelijks mee met de maandafsluiting en zorgt ervoor de administratie up-to-date is. Daarnaast werk je mee aan de financiële functie van de toekomst. Hoe die financiële functie eruit komt te zien en wat dit betekent voor de organisatie? Daar denk jij proactief over mee. Wij zijn benieuwd naar jouw inbreng, kennis en kunde. De robotisering en dataverwerking krijgen een steeds prominentere rol in onze processen en hier ligt ook een mooie uitdaging.  

 

Wat kun jij  

 • Je hebt een afgeronde hbo/wo opleiding in de richting Bedrijfseconomie, Finance & Control of Accountancy; 
 • Bent minimaal 32 uur per week beschikbaar;  
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend. 

Als startende financial vinden wij het belangrijk dat je proactief, nieuwsgierig en leergierig bent. Jij ziet wat er nodig is, handelt actief en durft vragen te stellen. Jouw frisse blik draagt bij aan vernieuwing. Om processen goed te doorgronden en verbanden te leggen beschik je over een analytische werkhouding. Met jouw sociale vaardigheden neem je jouw collega’s goed mee in jouw inzichten en veranderplannen. Jij ziet graag resultaten en het liefst ben je daar medeverantwoordelijk voor. Jij probeert er meer uit te halen bij alles wat je doet. Samenwerken vind je leuk én belangrijk, want samen staan we sterk en komen we verder.   

 

Wat krijg je 
 

 • Een salaris afhankelijk van opleidingsniveau HBO: 3291,-, WO:3540,-bruto per maand bij 36 uur (schaal 9Cao Gemeenten, peildatum 1 januari 2023). 
 • Ook ontvang je een (IKB) budget van 17,05% van jouw salaris dat je naar eigen wens in kan zetten voor bijvoorbeeld meer salaris of extra verlof.  
 • Je start per 1 september met een jaarcontract met daarna uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.  
 • Ruim 5 weken vakantieverlof, met de mogelijkheid om extra verlof te kopen. 
 • Reiskosten- en thuiswerk vergoeding. 
 • Thuiswerk faciliteiten. 
 • Goede pensioenregeling. 

Dit zijn de algemene voorwaarden vanuit het traineeship en zijn voor alle trainees gelijk. Per gemeente kunnen er kleine verschillen zijn. Voor extra/afwijkende voorwaarden kun je de lokale website van de gemeente bekijken.  

 

Het team 

Team Finance van de gemeente Nieuwegein bestaat uit bijna 30 financieel professionals. De leeftijd varieert van begin twintig tot zestigers. Wij werken ongeveer 50/50 op kantoor en thuis.  Gezamenlijk verzorgen wij o.a. de financiële administratie, maken P&C producten en adviseren collega’s, College en Raad over financiële vraagstukken. We hebben een levendig ambtenarennetwerk, De NieuweGeineratie. Er worden regelmatig interessante activiteiten en gezellige borrels georganiseerd. Fijn om je netwerk uit te breiden én nieuwe inzichten op te doen. 

 

Solliciteren 

Leuk dat je interesse hebt in deze functie! Solliciteren kan via de sollicitatiebutton. Graag ontvangen wij van jou een motivatie en jouw cv.  

 

 

Meer weten? 

Twijfel je nog of wil je meer informatie? Wij staan je graag te woord! Je mag voor meer informatie contact opnemen met Ira Tonkes, afdelingshoofd Organisatie, Personeel en Financiën (06-25755756). 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteer direct