Gedragswetenschapper

Vacature, 32-36 uur, schaal 11

Coach onze sociale professionals en bouw mee aan een nog betere dienstverlening aan onze inwoners. Kom bij ons werken als Gedragswetenschapper.

Ben jij wie wij zoeken?

Wij zoeken een ervaren en bevlogen gedragswetenschapper met een inspirerende en frisse manier van werken, die ons gaat helpen om invulling te geven aan de ondersteuningsvragen.

Zo maar een werkdag in je nieuwe functie

Onze nieuwe gedragswetenschapper vindt het heerlijk om snel te schakelen tussen de hectiek van onder andere het Intensieve Casussen team, waar met spoed een plan nodig is om de veiligheid van kinderen en volwassenen te waarborgen. Ook ben je dagelijks bezig met coaching gesprekken met je collega’s over de beste wijze van dienstverlening aan onze inwoners.

Om je een idee te geven van een gemiddelde werkdag, is het onderstaande wat zoal je aandacht vraagt:

 • Je werkdag begint met een dagstart met een van je teams;
 • Je bespreekt samen met één van onze teamleiders en betrokken professionals lopende casuïstiek van één van de drie wijkteams;
 • Je hebt aansluitend een overleg met Save en Veilig Thuis (twee belangrijke ketenpartners) over lopende meldingen;
 • Uiteraard lunch je met collega’s in ons bedrijfsrestaurant of maakt een lunchwandeling door park Oudegein voor een coaching gesprek of gewoon om te ontspannen;
 • Na de lunch staat een overleg met collega’s van beleid op het programma;
 • Je overlegt met een teamleider over de politiemelding over een volwassen Nieuwegeiner die is gedaan. Vijf minuten voor het eind van de bijeenkomst word je weggeroepen voor crisisoverleg waar een kernbeslissing moet worden genomen. Het betreft een situatie waar sprake is van huiselijk geweld en vermoeden van kindermishandeling. Je mag aan de slag met een crisisoverleg met een medewerker van het IC en de Raad voor de Kinderbescherming over een mogelijke uithuisplaatsing van minderjarige.
 • Dit laatste vraagt al je aandacht voor de rest van de dag en morgen ziet je agenda er weer volledig anders uit en ben je onder andere bezig met je ontwikkel opdracht om onze dienstverlening verder te optimaliseren en verbeteren.

Jouw kerntaken als gedragswetenschapper

Jij bent als gedragswetenschapper ter consultatie beschikbaar voor inhoudelijke vragen op het gebied van casuïstiek, neemt indien nodig kernbeslissingen en brengt een multidisciplinair perspectief in de bespreking in. Je voert met een vaste frequentie caseloadbesprekingen met de sociaal professional, ook ten behoeve van de borging van de methodiek Krachtwerk.=

Overleg met jou als gedragswetenschapper waarbij er sprake is van het nemen van een kernbeslissing is noodzakelijk in de volgende situaties:

 • Problematiek op meerdere leefgebieden waarbij intensieve regievoering gewenst is;
 • Urgentie omdat de veiligheid van inwoners onder druk staat;
 • Een situatie waarbij een (gezins)onderzoek noodzakelijk is na een zorgmelding.

De afdeling Geynwijs

De afdeling Geynwijs is, binnen het sociaal domein, de plek waar vanuit diverse invalshoeken (Jeugdwet, Wmo, Leerplicht, Participatiewet, Werktoeleiding, Wsw) inwoners worden ondersteund. Jij kiest er, net als de andere professionals van Geynwijs, met hun hart en hoofd voor om de inwoners van Nieuwegein te informeren, adviseren en te ondersteunen bij het vinden van een antwoord op hun ondersteuningsvraag.

Wij geven uitvoering aan het beleid dat landelijk en lokaal wordt ontwikkeld. Geynwijs werkt vanuit 5 teams: de Sociale wijkteams, het Lokale Werkteam, het Stadsteam Intensieve ondersteuning, het team Onderwijs en het Ondersteuningsteam. Binnen Geynwijs werken twee gedragswetenschappers zij maken deel uit van het Ondersteuningsteam.

Wat wij van je vragen

 • Afgeronde en relevante wo-opleiding;
 • Je staat geregistreerd bij de SKJ als gedragswetenschapper;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als gedragswetenschapper;
 • Je beschikt over een goed ontwikkelt analytisch, probleemoplossend en improvisatie vermogen voor het vertalen van (complexe) hulpvragen naar gezins-/ondersteuningsplannen en in crisissituaties;
 • Uiteraard ben je communicatief en sociaal vaardig en herken en ontwar je snel en gedegen allerhande knelpunten die je in het werk tegenkomt;
 • Je bent een sterke verbinder, hetgeen blijkt uit het werken vanuit de bedoeling, het vertonen van eigenaarschap en het werken volgens het 1 organisatieprincipe’;
 • Kennis en ervaring in het uitvoeren van de Jeugdwet is een grote pré.

Wat wij bieden

Een mooie uitdaging in een relatief jonge gemeente. De vraagstukken zijn divers en geen dag lijkt hetzelfde. Samen met je collega GW-er maak je deel uit van een fijn team waar, naast hard werken ook ruimte is voor ontwikkeling en vooral plezier. De aanstelling is voor de duur van een jaar met uiteraard uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 5.372 (schaal 11) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Ook heeft Nieuwegein goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse gewekt??       

Om jou een goed beeld te geven over wie we zijn en wat we doen, willen we geïnteresseerden de gelegenheid geven om ons te ontmoeten en bevragen alvorens te reageren. Dit doen we door in week 39 en 40 digitale “Meet&Greets” te organiseren. Kom kennismaken met ons team! Mail met onze managementassistente; Geertje Baartmans g.baartmans@nieuwegein.nl). Ook kun je, voor meer informatie over deze functie, contact opnemen met Margreet Jackson (Gedragswetenschapper Geynwijs, 06-30450916).

Direct solliciteren?

Enthousiast geworden over deze baan? Dan kijken wij uit naar je sollicitatie. Je kunt op deze vacature solliciteren tot en met woensdag 12 oktober 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Solliciteer direct