Junior projectleider (regionale) gebiedsontwikkeling

Categorieën

 • Tijdelijk met uitzicht op vast
 • Fulltime

Jaarcontact met uitzicht op vastschaal 9 of 1032-36 uur per week 

Kom het programmateam A12 zone versterken als Junior Projectleider (regionale) gebiedsontwikkeling. Ben jij een proactieve, energieke en leergierige starter of zij-instromer die een mooie bijdrage wil leveren aan deze kansrijke ontwikkellocatie? In ons kleine team heb je veel impact! Nieuwegein is groot genoeg voor ambitie, en klein genoeg om persoonlijk te blijven. Lees vooral verder, kom bij ons op de koffie én solliciteer op deze unieke kans!  

Wat is de A12 zone? 

De A12-zone is het gebied aan beide kanten van de snelweg A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Lunetten. Dit gebied is aangewezen als een plek met veel kansen voor nieuwe woningen, bedrijven en natuur- en recreatiegebied na 2030. Dit gebied ligt in de gemeenten Nieuwegein, Houten en Utrecht. Zij overleggen met elkaar en met de provincie en het Rijk over de ontwikkelingen in de toekomst. Begin 2022 is de gemeente Nieuwegein samen met het Rijk, de provincie Utrecht en de regio Utrecht een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om de A12-zone na 2030 verder te ontwikkelen.   

Wat ga je doen? 

Je gaat meewerken in het programmateam A12 zone, waarin zowel zelfstandig als samen met Rijk en regio, wordt gewerkt aan mobiliteit en gebiedsontwikkeling op regionale schaal. Je krijgt mee hoe we in de regio samenwerken aan onderwerpen als woningbouw, mobiliteit, groen en recreatie. Jij gaat mede vormgeven hoe Nieuwegein zich in deze samenwerking wil positioneren. In het A12 zone-team krijg je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in thema’s zoals bewonersparticipatie en omgevingsmanagement. 
 
Daarnaast ligt er voor Nieuwegein de opgave om te onderzoeken hoe de gemeente de voorziene groei van de stad op een gezonde en duurzame manier kan realiseren. Je werkt mee aan hoe Nieuwegein zich de komende jaren als stad gaat ontwikkelen. Kleinere (deel)projecten kun je zelf oppakken en uitvoeren, in grote projecten ben jij degene die er voor zorgt dat er voortgang is en de projecten gemanaged worden.  

Je wordt onderdeel van ons regio-team en wordt begeleid door onze ruimtelijke strategisch adviseurs. Je zal hen ondersteunen in hun werkzaamheden rondom regionale vraagstukken, en krijgt veel ruimte om je hier professioneel in te ontwikkelen. Je stelt samen met collega’s adviezen op voor het college, verzorgt een goede voorbereiding van bijeenkomsten voor bewoners en je bereidt informatie- en debatavonden met de raad voor.  
 
Kortom: je leert snel hoe het werken bij een gemeente er in de praktijk aan toe gaat. Enerzijds sta je inhoudelijk dicht bij de materie, anderzijds ben je procesmatig verantwoordelijk voor een goede doorloop van projecten. Daarin krijg je een hoge mate van zelfstandigheid en ruimte om je taken deels zelf in te vullen. 

Het Ruimtelijk Domein 

Je gaat werken op de afdeling Ruimtelijk Domein. Deze afdeling formuleert het ruimtelijk strategisch beleid voor de gemeente Nieuwegein. Hier werken ruim 100 professionals enthousiast aan het mooier, duurzamer en beter maken van onze stad. Samen realiseren wij initiatieven, gebiedsontwikkelingen (zoals City, Rijnhuizen en de A12 zone), beleid op allerlei thema’s, en ruimtelijke projecten en programmas. DRD’ers werken gezamenlijk op de 6e verdieping van het StadshuisJe hebt de keuzevrijheid om gedeeltelijk thuis en op het stadshuis te werken.

Wie zoeken we? 

We zijn op zoek naar iemand die zich wil ontwikkelen in regionale en planologische vraagstukken en die daar veel energie uit haalt. Je bent: 

 • de copiloot en de steward(-ess) van de ruimtelijke strategisch adviseurs, je biedt ondersteuning, je bent achtervang en sparringpartner;  
 • de Siri van de regio, een vraagbaak en antwoord-vinder;  
 • de barista bij wie de omgeving terecht kan: jhaalt energie uit het betrekken van bewoners en andere stakeholders  
 • een jonge hond: vol energie en zin om nieuwe dingen te leren en te groeien; 
 • een chef-kok van ons allen: jouw voorbereiding is key voor de perfecte beleving;  
 • de Walt Disney die anderen inspireert bij creatieve vraagstukken (zoals vormgeving). 

Wat krijg je van ons? 

Je gaat werken voor een veelzijdige en ambitieuze stad. Dit zie je ook terug in de organisatie, die werkt met de kernwaarden: Werken volgens de Bedoeling, 1-organisatie en Eigenaarschap.  

Het Ruimtelijk Domein organiseert regelmatig informele bijeenkomsten, borrels en andere activiteiten. Het is makkelijk, én wordt aangemoedigd, om met collega's binnen, maar ook buiten je afdeling samen te werken. De sfeer is informeel, lijnen tussen collega's en met het management zijn kort en er is aandacht voor elkaar. Verder bieden we jou: 

 • een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, in schaal 9 of 10 (minimaal €2.865,- en maximaal €4.671,- bruto per maand), gebaseerd op een 36-urige werkweek. Dit is een groeifunctie, start in schaal 9 en groei door naar schaal 10 
 • een arbeidsovereenkomst van één jaar, 32-36 uur per week, bij goed functioneren, vervolgens een vast contract;   
 • een professionele werkomgeving met aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling; 
 • een mentor die jou voorziet van coaching en scholing op de werkplek; 
 • mogelijkheden om interne trainingen en workshops te volgen; 
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Meer weten? 

Nieuwsgierig? Kom koffie drinken met Dionne Baaré (programmamanager A12 zone), te bereiken op 030 – 607 1802.  

Direct solliciteren? 

We ontvangen graag je CV en een (korte) motivatiebrief.  

Deze vacature is intern gepubliceerd tot en met maandag 20 maart 2023.  
Deze vacature is extern gepubliceerd tot en met zondag 2 april 2023. 

Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang in onze procedure.  
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.   
 

Solliciteer direct