Projectmanager Maatschappelijk Vastgoed

Categorieën

 • Tijdelijk met uitzicht op vast
 • Fulltime

Vaste Functie, 36 uur, schaal 11

Bij de gemeente Nieuwegein zoeken we een ervaren projectmanager op het gebied van maatschappelijk vastgoed. Wil jij leiding geven aan de vernieuwbouw en nieuwbouw van diverse Nieuwegeinse sportaccommodaties en onderwijshuisvesting? 

Wat ga je doen?

De komende jaren ligt er een grote opgave binnen de gemeente Nieuwegein op het gebied van maatschappelijk vastgoed; het vernieuwen van de school- en sportgebouwen. Het merendeel van deze gebouwen is in de jaren zeventig gebouwd en nadert het einde van hun technische levensduur. De gebouwen worden de komende jaren in hoog tempo vernieuwd. De komende jaren gaat dat om diverse scholen met kinderopvang (kindcentra), gymvoorzieningen en een middelbare school. Hierbij is bij een deel van de gebouwen sprake van vernieuwbouw en voor een deel van sloop en nieuwbouw. De gemeente treedt tijdens de voorbereiding en realisatie op als bouwheer. Vanuit deze regierol hanteren wij hoge ambities op het gebied van kwaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid.

Als projectmanager ben je de trekker van diverse projecten. Nadat het programma van eisen en voorlopig ontwerp klaar is, wordt het project overgedragen aan jou. Je geeft het project verder vorm. Je draagt zorg voor de projectbewaking, zoals de budgetbewaking, projectadministratie, aanbesteding, vergunningsprocedure, het bestuurlijk proces, de interne coördinatie en de uitvoering. Je controleert, toetst en bewaakt op alle GROTICK onderdelen (geld, risico, organisatie, tijd, informatie, communicatie en kwaliteit). Jij bent het aanspreekpunt voor de bestuurlijke en ambtelijke organisatie, toekomstige gebruikers, omwonenden en andere betrokkenen. In deze rol werk je nauw samen met collega’s van andere afdelingen die, binnen de diverse fasen in het proces, een adviserende en/of uitvoerende rol hebben.

Wat neem je mee?

Als projectmanager ben je proactief, innovatief, resultaatgericht en heb je gevoel voor de politieke context waarin je werkt. Je bent analytisch sterk en bent financieel onderlegd. Je bent een sterke gesprekspartner met uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht die in staat is om uiteenlopende belangen op één lijn te brengen. Verder beschik je over:

 • academisch werk- en denkniveau in een relevante richting;
 • minimaal 8 jaar ervaring als projectmanager in het aansturen van projecten;
 • ruime ervaring in het ontwikkelen van huisvesting voor basis- en voortgezet onderwijs;
 • ervaring in het ontwikkelen van sportvoorzieningen;
 • ervaring met het opstellen van contracten, aanbestedingen en onderhandelen met (markt)partijen.

 Werkervaring binnen de gemeente is een pré.

De afdeling

Vanuit de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling geven we vorm aan het strategisch maatschappelijk beleid van de gemeente Nieuwegein. We werken samen met onze partners en inwoners aan een bloeiende Nieuwegeinse samenleving waarin iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen. We willen eraan bijdragen dat inwoners zoveel als mogelijk op eigen kracht, goed en gezond, kunnen leven. En als dat (even) niet lukt, bieden wij tijdelijk ondersteuning en bescherming zolang dat nodig is. We willen stimuleren dat Nieuwegeiners zich dicht bij huis zinvol en gezond kunnen ontspannen, in hun vrije tijd van alles kunnen ondernemen en anderen kunnen ontmoeten. Goede voorzieningen zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Wat krijg je van ons?

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou. Verder hebben we voor je:

 • een salaris van maximaal € 5.725 bruto per maand (schaal 11, bedrag is gebaseerd op een 36-urige werkweek);
 • na één jaar, en bij goed functioneren, een vast contract
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • de mogelijkheid om deels thuis te werken (of op één van onze andere locaties);
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer weten? 

Informeel kennismaken?

Voel je welkom om een (digitaal) kopje koffie te komen drinken. Eventuele vragen over de vacature en/of de sollicitatieprocedure kunnen dan besproken worden. Meld je aan bij Serkan Aydin, via 0611136391 of s.aydin@nieuwegein.nl.

 Met vragen over het programma Maatschappelijk Vastgoed kun je contact opnemen met Judith Willemsen, programmamanager Maatschappelijk Vastgoed via 0611834031 of j.willemsen@nieuwegein.nl.  

Solliciteren?

Ben je na het lezen van de vacature enthousiast over deze baan? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Je kunt reageren op deze vacature tot en met 18 juni 2023. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct