Projectmedewerker Natuurkwartier

Vaste aanstelling 36 uur, schaal 9

Houd jij van afwisselend werk in een prachtige, groene omgeving? Het Milieu Educatie Team zoekt een nieuwe Projectmedewerker. Je faciliteert educatieve activiteiten en promoot ons prachtige gebied. Ja echt, deze baan bestaat echt! Deel jij onze passie over de natuur en draag jij dit graag uit? Dan is dit dé baan voor jou! Lees vooral verder, dan vertellen we je meer.

Jouw uitdaging

Als Projectmedewerker Natuurkwartier ben je elke dag bezig met de natuur. Duurzaam gedrag van onze inwoners vergroten, dat is ons doel. Jij draagt hieraan bij door het organiseren van educatieve activiteiten, zowel binnen als buiten. Ook promoot je ons mooie gebied. Dit vraagt om praktisch denken én doen. Verder ben je met de volgende werkzaamheden bezig:

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor facilitaire zaken in het gebouw (gedeeltelijke ziektevervanging).
 • Je houdt de regie op de activiteiten en de communicatie daarover. Dat doe je in samenwerking met de parkbeheerder en de partners.
 • Je levert een belangrijke bijdrage in de communicatie rondom de nieuwbouw. De uitdaging van het gehele team is om met de komst van het nieuwe gebouw, de zichtbaarheid van het Natuurkwartier te vergroten en nieuwe doelgroepen aan te trekken. 

Jouw werkzaamheden worden geëvalueerd in het eerste jaar van jouw aanstelling. Mogelijk leidt dit tot andere accenten of een verbreding in jouw werk. Je kan denken aan opgaven die we als Nieuwegein op het terrein van de energietransitie hebben, bijvoorbeeld aardgasvrije wijken.

Bouw mee aan een klimaatneutrale stad

Nieuwegein heeft de ambitie om een klimaatneutrale stad te zijn in 2040. Een van de middelen om dat te bereiken is natuureducatie. Het doel is om duurzaam gedrag van onze inwoners te vergroten. De thema's natuur en duurzaamheid zijn daarom de kapstok van educatieve en recreatieve activiteiten. Er worden natuurexcursies, kinderactiviteiten, lezingen, cursussen en evenementen georganiseerd voor individuele bezoekers en groepen.

Het Ruimtelijk Domein & Jouw werkplek op het Natuurkwartier

Bij de afdeling Ruimtelijk Domein werken ruim 100 professionals enthousiast aan het mooier, duurzamer en beter maken van onze stad. De uitdagingen zijn groot en divers. Samen realiseren wij initiatieven, gebiedsontwikkelingen (zoals City en Rijnhuizen), beleid op allerlei thema’s, en ruimtelijke projecten en programma’s.

Op het Natuurkwartier ben jij veelal aan het werk en vormt de thuisbasis voor zes medewerkers van het Ruimtelijk Domein. Het team bestaat uit twee programmamakers, twee programmamedewerkers, een ondersteuner en deze vacature (Projectmedewerker Natuurkwartier). Verder werk je samen met collega’s binnen en buiten de gemeente. Het milieu educatie team werkt aan drie programma’s: Natuurkwartier, BuitenWijs en Groen doet Nieuwegein Goed. Onze missie: ‘Doe samen iets in, voor en met de natuur in je eigen buurt’.

Het Natuurkwartier bestaat uit voorzieningen als het huidige Milieu Educatie Centrum, kinderboerderij IJsselstee, Museum Warsenhoeck, de poldermolen, natuurspeeltuin en de Proevtuin. Het Natuurkwartier is gelegen in het park Oudegein. Voor het MEC-gebouw komt in 2023 een nieuw gebouw. Dit geeft allerlei kansen voor nieuwe activiteiten.


Wat neem je mee?

 • Een mbo/hbo opleiding op het terrein van bijvoorbeeld recreatie, communicatie of marketing;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een coördinerende functie op het snijvlak van PR en facilitair.

Als Projectmedewerker ben je enthousiast, bevlogen en praktisch. Je kan goed organiseren, plannen, schrijven en verbeelden. Jij weet mensen te enthousiasmeren en verbinden. Je bent proactief en weet van aanpakken. Maar bovenal heb jij een passie voor de natuur!

Wat krijg je van ons?

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou. Verder hebben we voor je:

 • een salaris van maximaal € 4.208,- (schaal 9) bruto per maand (bedrag is gebaseerd op een 36-urige werkweek);
 • een tijdelijk contract van 1 jaar met uitzicht op een vast contract;
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
 • een laptop en telefoon van de zaak;
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • een warm welkom tijdens het introductieprogramma;

We hebben twee levendige personeelsverenigingen: de NieuweGeineratie en de Zandkruiers. Er worden regelmatig interessante activiteiten en gezellige borrels georganiseerd. Fijn om je netwerk uit te breiden én nieuwe inzichten op te doen.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jessica van Essen, bereikbaar (tot en met 8 augustus) op maandag, dinsdag en woensdag via 06 12611382. Vanaf 8 augustus kun je contact opnemen met Ester van Winden op dinsdag, woensdag en donderdag. Martin van der Veen, teamleider Ruimtelijk Domein a.i. is bereikbaar vanaf 15 augustus a.s., op 06-11628759.

Solliciteren?

Enthousiast geworden over deze mooie, groene baan? De vacature staat open tot en met dinsdag 23 augustus 2022. Wij nodigen je van harte uit om te solliciteren.  

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 31 augustus. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct