Senior Projectleider Ruimtelijke Projecten

Categorieën

  • Tijdelijk met uitzicht op vast
  • Fulltime

Vaste functie, 32-36 uur per week, schaal 12

Wil jij je inzetten voor een succesvolle groei en vernieuwende ruimtelijke ontwikkeling in Nieuwegein, een groeiende stad? We hebben grote ambities als het gaat om gebiedsontwikkeling, wonen en duurzaamheid. Ben je initiatiefrijk, bevlogen en leergierig? Dan zoeken wij jou!

Als senior Projectleider ben je de trekker van meerdere, veelal complexe gebiedsontwikkeling en/of ruimtelijke (woningbouw)projecten. Jij bent verantwoordelijk voor een multidisciplinair projectteam. Jij stuurt op kwaliteit, financiën, omgeving en planning.

Je bent van harte welkom voor een informele kennismaking. We drinken graag (digitaal) een kopje koffie met je. Lees vooral ook verder, dan vertellen we je meer over de stad, de opdracht en je collega’s.

Wat ga je doen als senior Projectleider?

Het Ruimtelijk Domein is op dit moment verantwoordelijk voor > 50 grote en kleinere projecten. Je werkt veelal aan een combinatie van projecten. Denk aan de ontwikkeling van een grootschalig woongebied, tijdelijke huisvesting voor vluchtelingen, ontwerp voor een gebied, woonzorgconcepten, (herinrichting van een) bedrijventerrein.
Op www.nieuwegein.nl/wonen-en-leefomgeving vind je meer informatie over onze ruimtelijke opgaves, beleid en ambities.

De opdracht

De Utrechtse regio doet het goed en dit leidt tot ambitieuze ruimtelijke opdrachten en initiatieven, ook in Nieuwegein. Een stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen, centraal gelegen in het land. Maar hoe blijft Nieuwegein een gezonde stad om in te wonen en te werken? Hoe blijven we bereikbaar en kunnen bewoners in de buurt spelen of recreëren? Hoe zorgen we ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst?

Onze professionals werken samen met inwoners, partners, ondernemers en het bestuur. We hebben een grote opgave in woningbouw, in combinatie met een gezonde en veilige buitenruimte met passende maatschappelijke voorzieningen. Nieuwegein heeft de ambitie om in 2050 klimaat neutraal te zijn. Het gaat om thema’s zoals ‘van het gas af’, verduurzaming en klimaatadaptatie. We hebben een mooie omgevingsvisie, zie: www.nieuwegein.nl/wonen-en-leefomgeving/omgevingswet/omgevingsvisie.

Waar kom je te werken?

Je komt te werken bij het Ruimtelijke Domein, een hechte afdeling, waar ruim 100 professionals (adviseurs, projectleiders, vergunningverleners en beleidsadviseurs) enthousiast samen werken aan het mooier, duurzamer en veiliger maken van onze stad.
De ontwikkeling van jou, en het team, vinden we belangrijk. We organiseren regelmatig interessante activiteiten en gezellige borrels. Fijn om je netwerk uit te breiden én nieuwe inzichten op te doen.

We werken hybride en flexibel, op een modern Stadskantoor in het centrum van Nieuwegein, soms ook in avonduren voor participatie- en informatiebijeenkomsten en raadsavonden.

Wie zoeken wij?

We zoeken een ervaren projectleider die het vak projectmanagement verder helpt ontwikkelen. Je strategisch inzicht en kennis met het werken in een politiek-bestuurlijk omgeving maken dat je richting geeft en stuurt vanuit de verschillende inhoudelijke kaders.

Het voorbereiden, ontwikkelen en combineren van de ontwikkelopgaven vraagt om stevig project- en omgevingsmanagement. Co-creatie en participatie vinden we hierbij erg belangrijk en gaan we de komende jaren verder intensiveren. Daarbij vind je balans tussen de verschillende belangen van de ontwikkelende partijen, bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden. Je beheerst meerdere stijlen, soms verbindend, overtuigend en, waar nodig, doortastend. Met je aanstekelijke enthousiasme en daadkracht weet je voorgang te bereiken. Je bent sterk in het voeren van onderhandelingen, het aansturen van een integraal team en je hebt kwaliteit (methodisch werken) hoog in het vaandel staan.

Je hebt een hbo+ opleiding en je brengt brede ervaring mee als projectleider vanuit een adviesbureau, projectontwikkelaar of vanuit een andere (non)profit organisatie.

Wat krijg je van ons?

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders en de afdelingsleiding. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou. Verder hebben we voor je:

  • een salaris van maximaal € 6.470,- bruto per maand, schaal 12 (bedragen zijn gebaseerd op een 36-urige werkweek);
  • een arbeidsovereenkomst van één jaar, 32-36 uur per week, daarna, bij goed functioneren, een vaste aanstelling;
  • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
  • een laptop en telefoon van de zaak;
  • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
  • een warm welkom tijdens het introductieprogramma;

Meer informatie?

Voel je vrij om een verkennend gesprek te voeren, voordat je besluit om te solliciteren., met Wieger Sloot, teamleider Gebiedsontwikkeling & Projecten (06-48137935) of Jacqueline Pleiter, afdelingshoofd Ruimtelijk Domein (06-24454804).

Direct solliciteren?

Ben je enthousiast om als senior Projectleider bij het Ruimtelijk Domein aan de slag te gaan? We kijken uit naar je cv en (korte) motivatie.
Je kunt tot en met 8 oktober 2023 reageren op deze vacature. De eerste kennismaking is op vrijdag 10 oktober.

Zolang de vacature online staat, zijn we op zoek. Wacht vooral niet te lang met solliciteren.

Deze vacature is intern en extern tegelijkertijd gepubliceerd.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct