(Senior) Uitvoerend Beheerder Riolering en Waterhuishouding

Categorieën

 • Tijdelijk met uitzicht op vast
 • Fulltime

Vaste formatie, 36 uur, schaal 10  

De gemeente Nieuwegein zoekt een zelfstandig expert op het gebied van riolering en waterhuishouding. Met jouw expertise draag je bij aan het oplossen van complexe en uitdagende vraagstukken. Jij neemt collega's en externe partners gemakkelijk meein deze vraagstukken en komt met oplossingen. Je weetgemakkelijk te schakelen tussen strategie en operatie.Kom jij ons gedreven en gezellige team versterken?Lees vooral verder, dan vertellen we je meer.  

Nieuwegein,een stad in ontwikkeling! 

Nieuwegein is een stad in ontwikkeling. De bewoners hechten heel veel waarde aan een groene, schone en bruikbare openbare ruimte. Daar levert de riolering en waterhuishouding een belangrijke bijdrage aan. In rol van Uitvoerend beheerder ben je een belangrijke schakel tussen het strategisch-, tactisch en operationeel beheer van de riolering en waterhuishouding. Je adviseert de (senior)beheerders bij het integraal beheer en onderhoud van de riolering.  

Je beoordeelt, zelfstandig, complexe rioleringsvraagstukken in het veld en lost deze op. Je geeft hierbij opdracht aan de aannemer of aan de collega’s van de eigen dienst. Je beoordeelt het voorgestelde maatregelenpakket voor het onderhoud van de riolering wat voorkomt uit de riool inspecties. De werkzaamheden draag je op aan een aannemer en bij projecten schrijf je de opdracht voor het team realisatie die de vraagstukken projectmatig oppakken.   

Jouw team: met welke collega’s ga je samenwerken? 

Een belangrijke taak van de gemeente Nieuwegein is om de openbare ruimte aantrekkelijk en bruikbaar te houden, nu en in de toekomst. Als Uitvoerend beheerder werk je, indien nodig, dwars door de hele organisatie heen. Het meeste contacten heb je met de collegasvan het Openbaar Domein. De beheerders van de diverse beheerdisciplines, projectleiders van team realisatie en met de collega’s van team uitvoering die storingen in de riolering opheffen.  

Wat we van je vragen 

Ben je toe aan een volgende stap in je carrière?Dan biedt deze rol jou mooie kansen. Jouw eerder opgedane ervaring in het vakgebied riolering en waterhuishouding komt daarbij van pas. Je weet hoe je als sparringpartner goed voor de dag komt bij je teamleider/afdelingshoofd, je (directe) collega’s. Daarbij weet je dat je regelmatig met tegengestelde belangen te maken krijgt. Met jouw kennis, ervaring en verbindende vermogen weet je overeenstemming te bereiken tussen de verschillende partijen.  

In jouw werk heb je oog voor: 

 • Bestaande wet- en regelgeving; 
 • Vernieuwing in het vakgebied en het bedenken van alternatieven;  
 • Werken vanuit de bedoeling (zoals beschreven door auteur Wouter Hart). Je hebt het vermogen om af te wijken van de bestaande paden en open te staan voor creatieve oplossingen op maat. Je stelt de leefwereld centraal boven de systeemwereld; 
 • De ontwikkelingen rondom de participatiesamenleving; 
 • Resultaat. Met jouw inzet behalen we onze doelen.  

Om deze rol goed te kunnen vervullen, beschik je over: 

 • Minimaal een afgeronde relevantehbo-opleiding 
 • Aantoonbare kennis overriolering en waterhuishouding; 
 • Minimaal 3 jaar ervaring in het vakgebied; 
 • Een heldere communicatiestijl. Jouw schriftelijke en mondelinge communicatiestijl stem je af op je doelgroep en de diverse belanghebbenden.  

Je vindt het leuk om met diverse afdelingen en collegas samen te werken om doelstellingen te behalen. Daarbij luister en toon je begrip voor relevante politieke standpunten 

Je onderhoudt een warm (vak)netwerk en bent op de hoogte van actuele trends en ontwikkelingen in het vakgebied. 
 

Wat krijg je van ons? 

Een warm welkom in een team met enthousiaste collega’s. Ons team kent een grote diversiteit aan expertises waar je mee gaat samenwerken aan onze opgaven.  

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeënen de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag plaats voor jou. Verder hebben we voor je: 

 • een salaris van maximaal € 4.671,- (schaal 10, definitieve inpassing volgt) bruto/maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring; 
 • na één jaar, en bij goed functioneren, een vast contract; 
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen; 
 • een laptop en telefoon van de zaak; 
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling; 
 • een warm welkom tijdens het introductieprogramma; 
 • de mogelijkheid om hybride te werken: vanuit huis, in ons Stadshuis of op één van onze andere locaties; 
 • aandacht voor werk/privé balans: werk 4 dagen van 9 uur, parttime of stem je werktijden flexibel af.

We hebben twee levendige personeelsverenigingen, De NieuweGeineratie en de Zandkruiers. Er worden regelmatig interessante activiteiten en gezellige borrels georganiseerd. Fijn om je netwerk uit te breiden én nieuwe inzichten op te doen.

Direct solliciteren? 

We nodigen je van harte uit om te solliciteren 

Deze vacature staat open t/m maandag 3 april 2023. 

Meer weten? 

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Kees van Dorst, Senior Beheerder Riolering en Waterhuishouding, op telefoonnummer 06- 11790574. Of met Roelie Pol, Afdelingshoofd Openbaar Domein, op telefoonnummer 06-22946841.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.   

 

Solliciteer direct