Sociaal Professional Jeugd

Categorieën

  • Tijdelijk met uitzicht op vast
  • Parttime, Fulltime

De afdeling Geynwijs van de gemeente Nieuwegein zoekt een:

Sociaal professionals jeugd

Vaste vacature, 28-36 uur per week, schaal 9, we zoeken meerdere nieuwe collega’s

Sta jij klaar om de inwoners van Nieuwegein ondersteuning en hulp te bieden wanneer ze dit nodig hebben? We zoeken een stevige sociaal professional jeugd. Een portie creativiteit, humor en durf is zeer welkom, want geen dag is hetzelfde. We zoeken meerdere nieuwe collega’s voor deze functie, dus grijp vooral je kans, lees verder en solliciteer!

Wat ga je doen?

Als sociaal professional in Nieuwegein ben je regievoerder en geen hulpverlener. Je zorgt voor de verbinding tussen het gezin en professionals van het wijkteam, de school en andere betrokken partijen. Je doet huisbezoeken, onderzoekt de hulpvraag en zet professionele ondersteuning in waar dat nodig is. Elke intake start met een open gesprek over de wensen en mogelijkheden op verschillende leefgebieden. De vragen en meldingen komen van inwoners en scholen en gaan over welzijn, (jeugd)zorg, leefbaarheid en wonen & veiligheid. De hulpvragers stellen met jouw hulp hun persoonlijke oplossingsarrangement samen op basis van het (bij voorkeur lokale) aanbod. In crisissituaties (veiligheid, huiselijk geweld, kindermishandeling) behoud je rust en overzicht en zorg je ervoor dat de situatie normaliseert zodat reguliere hulpverlening weer mogelijk is.

We gebruiken de methodiek van Krachtwerk. Bij lichte ondersteuningsvragen voer je zelf krachtgerichte interventiegesprekken. Daarbij bewaak jij de voortgang en resultaten. Zo nodig schakel je externe deskundigheid in en voer je de regie op de externe inzet. Uiteraard onderhoud je een goed contact met collega’s en ketenpartners. Naast het contact met jeugdigen, gezinnen, scholen en de ketenpartners is een correcte administratieve afhandeling ook belangrijk, zoals het schrijven van de plannen en een juiste registratie in de systemen en het bewaken van de voortgang van procedures.

Waar ga je werken?

De afdeling Geynwijs voert binnen het sociaal domein van Nieuwegein de taken uit op het gebied van Jeugdzorg en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De afdeling bestaat uit vijf teams: de wijkteams Wmo en Jeugd, team Onderwijs & Jeugd, team Ondersteuning & Contact, het Werkteam (inkomen en participatie) en het team Intensieve Ondersteuning. Als sociaal professional ga je werken voor het Wijkteam.

De wijkteams zijn gevestigd op een locatie in de wijk (Zoomstede en de Ratelaar).
Bij elk wijkteam werken meerdere sociaal professionals die zich bezighouden met de Jeugd en / of met de Wmo. Er wordt intensief samengewerkt met de andere teams binnen Geynwijs.

Wat neem je mee?

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding (zoals SPW, pedagogiek of Social work) en een geldige SKJ-registratie (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). Je bent specialist op het gebied van jeugd. Je hebt bij voorkeur al ervaring met indicatiestelling in het sociaal domein. Kennis van de methodiek Krachtwerk en de sociale kaart van Nieuwegein is een pré. Je bent benaderbaar en besluitvaardig. Met je analytische vermogen en uitstekende gesprekstechnieken boek je samen met de hulpvrager resultaten. Ook in stresssituaties en bij weerstand blijf je professioneel, empathisch en klantgericht. Daarnaast verwachten we van je dat je integraal werken en werken vanuit de bedoeling een warm hart toedraagt.

Wat krijg je van ons?

Een afwisselende inspirerende baan in een veranderende organisatie. Je werkt 28-36 uur per week. De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.537,- bruto per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen. Ook heeft Nieuwegein goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?

Nieuwsgierig? Neem contact op met Petra le Noble, teamleider Sociale Wijkteams (06) 50 08 81 49.

Solliciteren?

Ben je enthousiast over deze baan? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.
Je kunt tot en met 4 januari 2024 reageren op deze vacature.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct