Stagiaire Armoede- & Schuldenpreventie

Vanaf september 2022 bieden wij een stageplaats aan binnen de afdeling MO van de gemeente Nieuwegein bij het team Preventie Armoede & Schulden. De stage heeft een looptijd van minimaal zes maanden tot een jaar.

Wat ga je doen?

In deze stage ben je onderdeel van de Vakgroep Armoede- & Schuldenpreventie.

Als stagiaire Armoede- & Schuldenpreventie ga je beleidsmatig meedenken op verschillende aandachtsgebieden: armoedebeleid, preventie, vroegsignalering en schuldhulpverlening. Daarnaast help je mee bij het opzetten van diverse projecten om de armoedeproblematiek bij de diverse doelgroepen te verminderen en het hulpverleningsaanbod te verbeteren. 

Wat vragen wij?

Als stagiair is het natuurlijk van belang dat je ervoor openstaat om nieuwe dingen te leren. Dit vraagt om een nieuwsgierige en vooral proactieve houding. Je wilt graag andere en nieuwe methoden leren en je vindt het leuk om actief mee te denken over de verbetering van onze dienstverlening. Je combineert je empathische vermogen met doortastendheid en bent flexibel. Daarnaast; 

 • Je zit in het derde of vierde jaar van een relevante hbo- of wo opleiding
  (bijvoorbeeld bestuurskunde of sociologie);
 • Je bent beschikbaar vanaf september/oktober 2022 voor minimaal 6 maanden; 
 • Je hebt kennis van het sociaal domein en in interesse om te werken in een politieke context.

Wat bieden wij?

 • Door jou bijdrage groeit zowel jouw eigen, als onze gezamenlijke expertise.
 • Je werkt nauw samen met jouw vaste ervaren stagebegeleider in een team. In een breed netwerk van andere professionals (ook regionale samenwerking).
 • Je leert te werken in een politieke context.
 • Je hebt voldoende ruimte voor het uitvoeren van eigen opleidingsopdrachten.
 • Een stagevergoeding.
 • De kans om mee te denken over onze dienstverlening. 
 • De kans om na deze stageperiode te kijken of een vaste aanstelling tot de mogelijkheden behoord.

Wie zijn wij?

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw idee├źn en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou. De gemeente Nieuwegein is een relatief jonge gemeente met 64.550 inwoners. Nieuwegein is in 1971 ontstaan door het samenvoegen van de twee dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Het ligt net onder de stad Utrecht, waardoor er veel mensen wonen in Nieuwegein, maar werken in Utrecht. Door deze ligging hebben wij te maken met grootstedelijke problematiek, zoals werkeloosheid en armoede. Nieuwegein heeft een rijke geschiedenis in de scheepsvaart, gezien de ligging tussen het Amsterdam- Rijnkanaal en de Lek.

Meer weten

Heb je naar aanleiding van bovenstaande beschrijving vragen over de stageplek of wil je solliciteren? Neem dan contact op met de Senior Adviseur Armoede en Schuldenpreventie Sonja Stenfert, bereikbaar op telefoonnummer 06-11041623 of mail: s.stenfert@nieuwegein.nl 

Wacht niet te lang met reageren, we willen deze stageplaats graag in september invullen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct