Toezichthouder Milieu

Categorieën

 • Tijdelijk met uitzicht op vast
 • Parttime

Vaste functie, schaal 9, 28 -36 uur per week 

Kom ons enthousiaste, kleine team Omgevingstoezicht versterken in de rol van Toezichthouder Milieu. Heb je al enige ervaring in het vakgebied en zin in een volgende stap in je carrière?Dan is dit een mooie kans. Nieuwegein is groot genoeg voor ambitie, en klein genoeg om persoonlijk te blijven. Lees vooral even verder, dan vertellen we je meer.      

Dit ga je doen als Toezichthouder Milieu 

Het belangrijkste deel van je werk is het zelfstandig uitvoeren van milieucontroles bij bedrijven. Dagelijks ga je op pad en heb je contact met Nieuwegeinse ondernemers. Je maakt rapportages op en daar waar het nodig is treed je handhavend op. Daarnaast handel je klachten af die gaan over geluidshinder, geur- of lichtoverlast. Binnen de gemeente ben je ook milieuadviseur en ondersteun je collega’s of ben je betrokken bij projecten. 

Meerdere keren per jaar maak je onderdeel uit van een interdisciplinair team en onderzoek je een situatie samen met andere disciplines zoals politie, belastingdienst en brandweer.  

Kortom: een afwisselende functie in een klein, enthousiast team met werkzaamheden die deels binnen en deels buiten het stadshuis plaatsvinden. 

Wat neem je mee? 

 • Hbo werk- en denkniveau; 
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals het Activiteitenbesluit milieubeheer; 
 • Ervaring op het gebied van milieutoezicht en handhaving; 
 • Kennis van RX missionof maakt dit je snel eigen; 

Als Toezichthouder Milieu heb je een klantgerichte en slagvaardige instelling. Je neemt initiatief en hebt een flexibele werkhouding.Met jouw open karakter en goede communicatieve vaardigheden kun je jouw werk goed doen. Ook werk je graag samen en ben je enthousiast om ons kleine team te komen versterken.   

Jouw afdeling en team  

De afdeling Toezicht, Veiligheid en Leefbaarheid draagt binnen de gemeente bij aan het in stand houden en vergroten van de leefbaarheid en veiligheid van de stad voor bewoners, ondernemers en gebruikers. Door toezicht en aanwezigheid in de wijken dragen we bij aan het welbevinden van onze burgers.  

De afdeling kent een breed scala aan producten en een grote diversiteit in doelgroepen en werkprocessen. Hier vindt alle bestuursrechtelijk en strafrechtelijk toezicht en handhaving plaats voor uiteenlopende beleidsvelden.  

De afdeling bestaat uit het team Omgevingstoezicht, Stadstoezicht, Juristen, Strategie en ondersteuning, Wijkcoördinatoren en Openbare Orde en Veiligheid. Er werken ongeveer zestig mensen. Als Toezichthouder Milieu maak je deel uit van het team Omgevingstoezicht.  

Wat krijg je van ons? 

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeënen de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou.  

Verder bieden we: 

 • een salaris van maximaal €4.208 bruto per maand (schaal 9); 
 • de mogelijkheid omeen arbeidsmarkttoelage te ontvangen van maximaal 10% van het brutosalaris; 
 • een tijdelijk contract van één jaar, en na één jaar enbij goed en volledig functioneren,een vast contract; 
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen; 
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling; 
 • een warm welkom tijdens ons introductieprogramma; 
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Meer weten? 

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan meteen contact op met Barbara van Meerhove, Toezichthouder Milieu, via telefoonnummer 06 31111526. 

Solliciteren?  

Ben je na het lezen van de vacature enthousiast over deze baan? Je kan tot en met zondag 2 april2023 reageren op deze vacature.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

 

Solliciteer direct