Stembureaus

U mag zelf weten in welk stembureau binnen de gemeente u gaat stemmen. De openingstijden zijn ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur. U krijgt de kandidatenlijst met de stembureaus ook per post.

Meenemen als u gaat stemmen:

  • Uw stempas
  • Geldig identiteitsbewijs. Deze mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.
Bekijk stembureaus

Ga voor de stembureaus naar de website Verkiezingen in beeld. U vindt hier de stembureaus op een kaart en opgesomd als lijst.

U mag stemmen in de gemeente waar u staat ingeschreven op 30 januari 2023. De stempas krijgt u op dit adres thuisgestuurd.

Ja, u kunt ook gaan stemmen in een andere gemeente. Hiervoor heeft u een kiezerspas nodig. 

Met een kiezerspas voor de Provinciale Staten kunt u gaan stemmen in elk stembureau binnen de provincie Utrecht. Met een kiezerspas voor de waterschapsverkiezing kunt u gaan stemmen in elk stembureau binnen het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Let op: de grenzen van de provincie zijn niet dezelfde als van het waterschap.

Aanvragen aan de balie

U kunt een kiezerspas aanvragen op de 1e verdieping van het Stadshuis. Dit kan tot uiterlijk dinsdag 14 maart 2023, tot 12.00 uur. Maak een afspraak door te bellen naar 14 030. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. 

Schriftelijk aanvragen

U kunt ook schriftelijk een verzoek doen voor een kiezerspas.

Formulier downloaden

Stuur het ingevulde formulier naar:

Gemeente Nieuwegein
Afdeling Burgerzaken/Verkiezingen
Postbus 1
3430 AA NIEUWEGEIN

U kunt het formulier ook afhalen op de 1e verdieping van het Stadshuis. De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk vrijdag 10 maart 2023 door ons zijn ontvangen. U ontvangt daarna een kiezerspas.

Meer veelgestelde vragen >