Hulp nodig

Heb je hulp nodig omdat je het zelf niet meer redt of ken je iemand die hulp nodig heeft? Omdat je de vragenlijst anoniem hebt ingevuld, kan de gemeente geen contact met je opnemen. Hieronder vind je een rijtje met mensen en organisaties die je kunnen helpen. Heb je bijvoorbeeld last van stress, slecht slapen, zorgen om school, thuis of iets anders, eenzaamheid of je gezondheid, ga dan naar:

  • Je huisarts (weet je zijn telefoonnummer niet, kijk dan op www.zorgkaartnederland.nl/huisarts/nieuwegein).
  • Je mentor op school.
  • Of een andere volwassene die je vertrouwt, bijvoorbeeld je baas of collega, een docent of een familielid.

www.jouwggd.nl 

Dit is een website van de GGD voor jongeren tot 23 jaar. Je kunt op de website vragen stellen over allerlei zaken die je niet zomaar met iemand wilt bespreken. Denk aan psychische klachten, maar ook relaties, verslaving, je thuissituatie en je toekomst. Je blijft er helemaal anoniem.

www.kindertelefoon.nl of 0800-0432 (gratis)

De kindertelefoon is er niet alleen voor kinderen, maar ook voor jongeren tot 18 jaar. Je kunt met de kindertelefoon bellen of chatten over alles dat je graag eens met iemand wilt bespreken. Ook hier kan dat zonder dat je vertelt hoe je heet.

Wil je wat organiseren voor en met jongeren in de buurt, dan kan MOvactor je helpen bij de organisatie. Denk aan een gaming tournament, een voetbaltoernooi, dansworkshop of iets heel anders. Wil je meer weten: www.movactor.nl/jongerenwerk/heb-je-een-leuk-idee.

Een jongerenwerker kan je helpen bij bijvoorbeeld pesten, motivatie op school, werk of daginvulling, inkomen, drugs en alcohol, huisvesting of problemen thuis. Samen met hem ga je op zoek naar een oplossing. Denk je dat MOvactor jou of iemand die je kent kan helpen, neem dan contact op via 030-603 37 48 of info@movactor.nl.

Heb je een vraag over ondersteuning in het dagelijks leven? Bijvoorbeeld over werk, jullie gezin, sociale contacten, zorg, wonen of het organiseren van het dagelijks leven, zoals een gestructureerd huishouden of de administratie? Dan kun je bij afdeling Geynwijs van de gemeente terecht.