Handbal Vereniging Nieuwegein met rookvrij-bord

Handbal Vereniging Nieuwegein sinds 2019 rookvrij

Bij rookvrij sporten en spelen denken veel mensen aan het woord ‘gezondheid’. Ook bij Joyce de Vries-Zwezerijnen komt dit woord gelijk op. Joyce zit in het bestuur van Handbal Vereniging Nieuwegein (HV Nieuwegein) en traint daar diverse jeugdgroepen.

“Wij vinden het als club belangrijk dat kinderen in een veilige, sportieve en natuurlijk rookvrije vereniging kunnen sporten en plezier maken. Dit doen we samen, dus ‘saamhorigheid’ sluit daar mooi op aan.”

Aangesloten bij de Rookvrije Generatie

Om het samen doen meer vorm te geven, heeft HV Nieuwegein zich in 2019 aangesloten bij de campagne van de Rookvrije Generatie. Dit dragen ze actief uit. Joyce: “We hebben bordjes en posters aangevraagd bij de Rookvrije Generatie en deze verspreid in de sporthal en buiten bij de velden opgehangen.”

Ook andere verenigingen kunnen borden en communicatiemateriaal aanvragen. Voor veel sportverenigingen is dit (eenmalig) gratis.

Positieve en begripvolle reacties

Het rookvrij worden viel HV Nieuwgein in het algemeen reuze mee: “Leden reageerden positief en begripvol. Een enkeling die toch wilde roken werd verzocht om een plekje te zoeken in de openbare ruimte, en niet op of rond onze velden.” En niet alleen op de sportvelden laat HV Nieuwegein zien dat ze rookvrij zijn, ook online zijn ze daar mee bezig: “We hebben ook aandacht besteed aan rookvrij sporten via onze sociale mediakanalen. Deze berichten zijn regelmatig gedeeld en geliked. En ook de kinderen op deze foto zijn er blij mee!”