Denny's ervaringen met IkPas

Denny was dit jaar één van de gezichten van de IkPas-actie in Nieuwegein. Hoe beviel hem de uitdaging, heeft hij het volgehouden en heeft hij nog goede tips?

De Ikpas-uitdaging

"Het ging en gaat prima! Het was leuk om mee te doen. Ik heb positieve reacties ontvangen van mensen die het krantenartikel gelezen hadden, een paar zijn daardoor ook mee gaan doen! Ik heb de uitdaging ondanks corona goed kunnen combineren met sporten en wandelen. Ben dit 3 tot 4 keer in de week blijven doen. Daar past drank niet goed bij. Zorgen dat je lijf in een goede conditie krijgt, is belangrijk. Zeker ook tegenwoordig met corona."

Avondklok

Want dat de aanwezigheid van corona invloed heeft gehad, merkte ook Denny op. "Vanwege de avondklok zijn de avonden thuis langer. Ik kan me voorstellen dat je dan de avonden thuis gezellig wil maken, bijvoorbeeld met een borrel of een wijntje. Dit moet kunnen, maar als je dat elke avond gaat doen, wordt het een probleem. Ook weet ik uit de verhalen die ik hoor dat er genoeg mensen zijn die wat somberder worden door corona en alle maatregelen. Dit kan het lastiger maken om niet naar de drank te grijpen. Tegen hen zou ik willen zeggen: drank is niet de oplossing om de avond door te komen. Ga bijvoorbeeld bewegen en probeer dat met een frisse blik vol te houden. Of zoek hulp en praat met mensen."

Sociale momenten

"De afgelopen tijd heb ik 2 verjaardagen gehad. Hier werd alcohol gedronken en ik zit dan met mijn koffie, thee of water erbij. Want met een watertje kun je ook gezellig meedoen! Het werd me wel aangeboden, maar ik kan het dan makkelijk laten staan. Meedoen aan IkPas is daarvoor een goede reden. En ik weet dat ik bijvoorbeeld nog in de auto moet stappen. Als je dan drinkt en er gebeurt wat, zou ik mezelf dat nooit kunnen vergeven!"

Tips

Als antwoord op de vraag wat Denny mee wil geven aan de mensen die volgend jaar meedoen of een eigen IkPas-challenge willen opzetten, geeft hij een paar tips: "Wandelen helpt mij om fit te blijven. Ik raad het iedereen aan. Dus als het weer mag en kan, is iedereen welkom om aan te sluiten bij de wandelgroep!

Door corona heeft de horeca het moeilijk en veel mensen missen de terrasjes. Hopelijk kan dat snel weer. Gelukkig zijn er zoveel non-alcoholische en alcoholvrije dranken tegenwoordig. Dus dan kun je ook op een alcoholvrije manier de horeca steunen!

Voor volgende uitdagingen raad ik zeker aan om mee te doen, probeer het eens een keer. Ga er met volle 100% overtuiging in en zie waar het je brengt. Het start in elk geval het gesprek. Wie weet inspireer ook jij mensen in je omgeving!"