Dineke doet mee!

Dineke (70) is vrijwilligster bij De Tweede Verdieping en helpt wekelijks bij de bijeenkomsten van Lucky Life. Bij Lucky Life praten Nieuwegeiners met elkaar over gezondheid, geluk en leefstijl. Een van de recente thema’s is IkPas: alcoholgebruik op pauze. Dineke gaat de uitdaging aan en drinkt in januari een maand geen alcohol.

Maandje pauze

Dineke is bekend met de IkPas-uitdaging: “Vorig jaar heb ik ook meegedaan. Ik wilde wel eens kijken of hoe het was om te stoppen met alcohol. Dit bleek voor mij makkelijk te gaan. Ik vond het niet erg om een maand niet te drinken. Dit jaar doe ik weer mee, omdat ik wil kijken hoe het nu gaat. Ik drink niet elke dag, maar sinds corona heb ik iets meer gedronken dan daarvoor. Daarom is een maandje pauze geen gek idee.”

Ook gezellig zonder

“Ik merkte niet echt veel gezondheidsvoordelen. Maar wat me wel opviel is dat alcohol vaak wordt verbonden aan gezelligheid. Mensen vonden het ‘ongezellig’ als ik aangaf niet te drinken. Ik vind dat gezelligheid aan de persoon gekoppeld is: ik kan ook goed lachen en ben ook gezellig met thee en koffie!”

Uitdaging aangaan

“Een maand zonder alcohol kan handig zijn voor mensen die willen weten hoe het met hun alcoholgebruik is. Het is een soort test of uitdaging om te kijken hoe je erin staat. Kun je zonder? Wat doe je zonder?”

Lucky Life

Dineke is verder erg enthousiast over de community Lucky Life: “Ik vind het erg leuk. Je leert veel over verschillende onderwerpen en gezondheid en we gaan met elkaar in gesprek. Ook de discussies zijn erg leuk, deze belichten het onderwerp van verschillende kanten. Zo leer je altijd wel iets! Iedereen is welkom, dus kom ook! Ten eerste ben je uit huis, ten tweede ben je bezig en ten derde ontmoet je nieuwe mensen. Mensen leren kennen is heel waardevol!”

Nieuwsgierig naar Lucky Life? Kijk op Detweedeverdieping.nu.