Proost op uw gezondheid

De IkPas-actie is alweer over de helft. De Nieuwegeinse ambassadeurs voelen zich fit en slapen beter. Toch zijn er ook soms verleidingen: zin in een 'gezellig wijntje' na een dag hard werken of een biertje in de zon na een zaterdagmiddag klussen. Gelukkig lukt het hen om deze verleidingen te weerstaan. Hoe ze dat doen, leest u in de tips in dit artikel.

Alcohol in coronatijd

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert om in deze tijd geen alcohol te drinken, aangezien alcohol het immuunsysteem verzwakt. Vooral zwaar drinken ondermijnt het vermogen van het lichaam om infectieziekten zoals corona te kunnen bevechten. Bovendien verkleint stoppen of minderen met het drinken van alcohol de kans op hart- en vaatziekten en diabetes. Bij deze chronische aandoeningen is de kans groter op een ernstiger ziekteverloop bij besmetting met het coronavirus. Dus schenk uzelf nog een lekker drankje zonder alcohol in en proost op uw gezondheid!

Tips van onze ambassadeurs

  • Zoek alternatieven: bedenk een andere traktatie voor uzelf. Tonic met verse citroen is lekker verfrissend! En mocht u toch zin hebben in de ervaring van wijn, dan zijn er ook smaakvolle alcoholvrije wijnen. 
  • Kom in beweging: sporten is een goede afleiding. Ook maakt uw lichaam tijdens het sporten het gelukshormoon endorfine aan. U gaat zich vanzelf beter voelen! 
  • Sta eens stil: probeer af en toe echt stil te staan bij uw hele lijf, aandacht voor elk deel ervan, binnen en buiten. Dit kan bijvoorbeeld door een bodyscan of Qicong-oefeningen.
  • Blijf focussen op de lange termijn: een alcoholische versnapering kan voor even lekker zijn, maar het langetermijn-plezier en de voldoening die u krijgt als u de verleiding kunt weerstaan zijn geweldig.
  • Praat over uw ervaringen: deel met uw omgeving op welke momenten u het moeilijk hebt en kijk samen waarbij zij u kunnen ondersteunen.