Helpt u ons mee met het opruimen van zwerfafval?

Een schone stad draagt bij tot een prettige woon- en leefomgeving. Behalve de gemeente zijn ook andere partijen aan de slag om onze stad schoon te maken en te houden. In Nieuwegein zijn ZwerfAfvalPakkers actief om het zwerfafval op te ruimen. Onder het motto ‘Nieuwegein schoon, heel gewoon!’ zetten velen zich hier al voor in. Zo gaan basisscholen aan het werk met een leerlijn zwerfafval en zijn sommige leerlingen van het voortgezet onderwijs zwerfvuiladviseurs. Ook de wijknetwerken zijn actief met "opschoonacties" in hun buurt.

Heeft u ook interesse om in een stukje in uw buurt het zwerfafval op te ruimen? De gemeente biedt hulpmiddelen aan waarmee u in een stukje Nieuwegein het zwerfafval kunt opruimen. Met wie, waar en wanneer het u uitkomt: individueel of met een groep. Met regelmaat zet de gemeente de vrijwillige ZwerfAfvalPakkers in het zonnetje als blijk van waardering. U krijgt dan een uitnodiging voor een gezamenlijke bijeenkomst ergens in Nieuwegein.

Ook in Nieuwegein ligt zwerfafval. Zwerfafval werkt negatief op onze beleving van de woon-, werk- en recreatieomgeving. Dit blijkt onder andere uit de resultaten van het Leefbaarheidsonderzoek dat we tweejaarlijks uitvoeren onder 4500 inwoners van onze gemeente. We vinden dat de komende jaren de hoeveelheid zwerfafval flink moet worden teruggedrongen. Helpt u ons mee?

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden, dan kunt u bellen naar de Gemeentewerf via 14 030. U kunt zich ook aanmelden bij de receptie van de gemeentewerf, Utrechthaven 1. U krijgt dan meteen het ZAP-pakket mee. Dat bestaat uit een grijper, handschoenen en afvalzakken. U zorgt als ZAPper zelf voor de afvoer van het afval.

Heeft u vragen over het beleid neem dan contact op met Mieke Tulleken, telefoon 030-75 240 76.