Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN)

RMN haalt het afval op in Nieuwegein en 5 andere gemeenten. RMN is telefonisch bereikbaar via 0900-603 92 22.

Op de website van RMN kunt u uw postcode en huisnummer invullen. Dan krijgt u de volgende informatie:

 • U kunt een afspraak maken om grofvuil of snoeiafval op te laten halen. Dit kost €10,00. Gaat u zelf naar het afvalbrengstation, dan betaalt u niets. U kunt hiervoor eventueel een aanhangwagen lenen (gratis voor maximaal 2 uur).  
 • U kunt een extra minicontainer aanvragen. Of de container omwisselen voor een grotere of kleinere.
 • U kunt een nieuwe minicontainer of milieupas aanvragen bij verlies, diefstal of als deze onbruikbaar is geworden.
 • De kosten per soort afval.
 • Informatie over recycling: wat gebeurt er met de grondstoffen die RMN inzamelt?

Op de website van RMN vindt u alles over afval scheiden. U moet eerst uw postcode en huisnummer invullen. 

Sinds 2021 hoeft u PMD (plastic, metaal (blik) en drankenkartons) niet meer te scheiden. Plastic afval mag bij het restafval in de grijze container.

In Nieuwegein gooien we onderstaand afval apart weg:

 • Gft
  Gft staat voor groente-, fruit- en tuinafval. Daar horen ook etensresten bij. Gft wordt opgehaald in minicontainers. Het gft wordt gecomposteerd of vergist en omgezet naar biogas (een milieuvriendelijke brandstof), elektriciteit en compost.
 • Glas
  In de glasbak bij u in de buurt mogen alle glasverpakkingen zoals flessen en potten. De deksel, dop of kurk mag erop blijven zitten. Glas wordt omgesmolten tot nieuw glas.
 • Oud papier en karton
  Al het oud papier en karton mag in de papierbak. Ook vensterenveloppen en klein spul als een wc-rolletje. Het moet wel droog en schoon zijn, anders kan het niet gerecycled worden. Sappakken, verpakkingen van zuivel en soep horen bij het PMD.
  Oud papier en karton wordt ingezameld in minicontainers of de ondergrondse verzamelcontainer bij u in de buurt.
 • Klein chemisch afval
  Sommige producten die u thuis gebruikt zijn gevaarlijk voor het milieu als u ze 'gewoon weggooit'. Dit noemen we klein chemisch afval (KCA). Vanwege de schadelijke stoffen mag het niet bij het gewone afval. U mag het ook niet door de gootsteen, wasbak of het toilet spoelen. KCA brengt u in de originele verpakking naar het recyclingstation. Of gooi het in de speciale boxen bij verschillende winkels. Inleveren is gratis! Injectienaalden en medicijnen kunt u inleveren bij de apotheek.
 • Textiel
  Onder textiel vallen kleding, lakens, dekens, handdoeken, riemen, schoenen, tassen, grote lappen stof en gordijnen. Kapot of een vlek is niet erg, maar geen poets- of verflappen.
  Textiel wordt ingezameld in de textielcontainer bij u in de buurt, via de kringloopwinkels, de kledingbank en 1x per seizoen huis-aan-huis. Het textiel wordt opnieuw gedragen of gebruikt. Of verwerkt tot nieuw textiel of isolatiemateriaal.
 • Elektrische apparaten
  Dit zijn alle apparaten met een stekker, accu of batterijen. U kunt kapotte apparaten inleveren bij de winkel of leverancier als u een nieuwe koopt. Of doe ze in de speciale bakken van Wecycle. De apparaten worden uit elkaar gehaald. Van de losse onderdelen en materialen worden nieuwe producten gemaakt.
 • Bouw- en sloopafval
  Dit zijn harde steenachtige materialen, zoals puin, gasbeton, dakpannen en serviesgoed, maar ook sloophout, isolatiematerialen en pvc. U kunt deze materialen inleveren bij het recyclingstation. Ze worden niet opgehaald. Bouw- en sloopafval wordt gesorteerd en zo veel mogelijk hergebruikt.
 • Verduurzaamd hout
  Dit is geïmpregneerd hout, zoals bielzen of schuttinghout. U herkent het aan de groene of bruine kleur. U kunt dit hout inleveren bij het recyclingstation. Het wordt niet opgehaald. Verduurzaamd hout kan vanwege de chemische stoffen niet worden hergebruikt en wordt verbrand.
 • Grof tuinafval
  Grof tuinafval komt van tuinplanten en -bomen en past niet in de gft-minicontainer. U kunt het gratis inleveren bij het recyclingstation, 4x per jaar op afspraak gratis laten ophalen, of op andere dagen laten ophalen tegen betaling.
  Grof tuinafval wordt gecomposteerd of vergist en omgezet naar biogas (een milieuvriendelijke brandstof), elektriciteit en compost.
 • Asbest
  Asbest is een gevaarlijke stof voor de gezondheid. Wilt u asbest verwijderen? Doe het dan veilig. Kijk op de website van RMN voor meer informatie.
 • Grofvuil
  Grofvuil past niet in de minicontainer of verzamelcontainer. U kunt dit afval gratis inleveren bij het recyclingstation of tegen betaling op laten halen. Maak hiervoor online een afspraak met RMN. Grofvuil wordt gesorteerd en de materialen worden zo veel mogelijk hergebruikt.
 • Restafval
  Nadat u uw afval heeft gescheiden, blijft er restafval over. Restafval wordt ingezameld in minicontainers of de ondergrondse verzamelcontainer bij u in de buurt. Het afval wordt verbrand.
 • Herbruikbare meubels
  Alle spullen die een ander nog kan gebruiken, kunt u naar een kringloopwinkel brengen. Denk aan meubels, boeken, serviesgoed, kleding en huishoudelijke apparaten die nog werken (wasmachine, radio etc.). Kringloopwinkel Noppes haalt de grote spullen ook bij u op. 
 • Metaal
  Bij (grof) metaal horen bijvoorbeeld een bedspiraal of oude fiets, dus andere metalen dan de elektrische en elektronische apparatuur. U kunt metaal gratis inleveren bij het recyclingstation of op afspraak tegen betaling laten ophalen. Metaal worden gerecycled tot nieuwe materialen.
 • Frituurvet en -olie
  Frituurvet of -olie (vloeibaar en vast) kunt u inleveren in de originele verpakking of in een verpakking waarop staat wat er in zit. Dat kan bij het recyclingstation en sommige supermarkten. Frituurvet of -olie wordt gezeefd en hergebruikt als biobrandstof of als grondstof voor industrieën.

Vul op het inzamelschema uw postcode en huisnummer in. U ziet dan direct op welke dag RMN uw minicontainer of PMD-zak ophaalt.

RMN heeft een handige app om u te helpen om het afval op de ophaaldag aan de straat te zetten. De app is geschikt voor IOS en Android en gratis te downloaden via uw appstore.

Belt u dan met RMN: 0900–603 92 22 (maandag t/m vrijdag 08.30-16.30 uur). U betaalt voor dit nummer alleen de gebruikelijke belkosten.

U kunt ook digitaal een melding doen of een e-mail sturen naar info@rmn.nl.

Zoekt u een afvalcontainer, bijvoorbeeld voor glas of textiel? Op RMN.nl kunt u uw adres invullen. Daarna vindt u alle containers bij u in de buurt

U kunt ook containers zoeken in de RMN-app

Bij sommige flats zijn ondergrondse afvalcontainers geplaatst. Om uw vuilniszakken in de ondergrondse container te stoppen, heeft u een milieupas nodig.

Als u verhuist krijgt u het pasje van uw woningbouwvereniging of (bij een koopwoning) van de vorige bewoner.

Als u uw pas verliest, vraagt u een nieuwe aan bij RMN. De verloren pas wordt dan onbruikbaar gemaakt.

Wilt u zwerfafval melden? Of het illegaal storten van vuil of afval? Voor deze en andere zaken kunt u digitaal een melding doen. Bel naar 14 030 om uw melding telefonisch door te geven.

Meer informatie