Met een paspoort reist u naar elk land in de wereld. Tevens kunt u laten zien wie u bent (identificatie). Een paspoort aanvragen kan alleen op afspraak. U moet hiervoor zelf langskomen.

Nu afspraak maken

  • een goed gelijkende kleurenpasfoto die voldoet aan de eisen van Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/paspoort-en-identiteitskaart. Wij adviseren u om uw pasfoto's door een vakfotograaf te laten maken. Fotograaf van KenM fototeam is aanwezig in het Stadshuis op de eerste verdieping tijdens de volgende openingstijden: 8.30-12.15 uur en 12.45-17.00 uur en op woensdag tot 20.00 uur.         
  • alle geldige en verlopen reisdocumenten die in uw bezit zijn.
  • alle buitenlandse reisdocumenten, als u naast de Nederlandse nationaliteit nog een andere nationaliteit heeft.
  • betalen bij aanvraag.
  • na vijf werkdagen afhalen zonder afspraak met afhaalbewijs.

Voor kinderen onder de 18 jaar van beide ouders of gezaghouder(s):

Type paspoortTarief 2018Geldigheid
Paspoort tot de leeftijd van 18 jaar€ 52,00   5 jaar
Paspoort vanaf 18 jaar en ouder€ 65,30 10 jaar
Vreemdelingen paspoort€ 52,001-5 jaar*
Vluchtelingen paspoort€ 52,001-5 jaar*
Zakenpaspoort tot de leeftijd van 18 jaar€ 52,00   5 jaar
Zakenpaspoort vanaf 18 jaar en ouder€ 65,30 10 jaar
Spoedtoeslag€ 47,55

* Afhankelijk van geldheidsheidsduur verblijfsdocument.

Heeft u snel een paspoort nodig? Dan kunt u dit met spoed aanvragen. Als u het paspoort voor 12.00 uur aanvraagt, dan kunt u het de volgende werkdag na 10:30 ophalen. Voor een spoedaanvraag betaalt u meer. Heeft u uw oude paspoort niet meer, dan is een spoedprocedure niet altijd mogelijk.

Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Met het formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland kunt u aantonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen.

Meer informatie leest op de website van de Rijksoverheid

Is uw Paspoort gestolen of vermist? Meld dit dan altijd bij de gemeente. Vindt u het terug? Houd er dan rekening mee dat het Paspoort niet meer geldig is. Lever het ongeldige Paspoort altijd in bij de gemeente. U moet hiervoor wel een afspraak maken.

Na uw melding kunt u (na vaststelling van uw identiteit) meteen een nieuw Paspoort aanvragen. De normale levertijd van 5 werkdagen kan uitlopen.

Een vreemdelingenpaspoort is een paspoort voor inwoners van Nederland die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten. Wilt u in het bezit komen van dit paspoort, dan moet u kunnen aantonen dat u van uw eigen land geen paspoort kunt krijgen.

Het verschil tussen een vluchtelingenpaspoort en een vreemdelingenpaspoort is, dat u voor het verkrijgen van een vluchtelingenpaspoort een vluchtelingenstatus moet hebben. Een vluchtelingenstatus krijgt u als door de IND erkend bent als zijnde een vluchteling. Indien u geen vluchtelingenstatus heeft, kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen.

Afspraak maken

Voor de aanvraag van een paspoort kunt u online een afspraak maken of telefonisch via 14 030.

Wat moet u meenemen als u een vreemdelingenpaspoortpaspoort komt aanvragen:

  • alle in uw bezit zijnde (ook buitenlandse) reisdocumenten (ook als de geldigheidsduur van de documenten is verlopen)
  • verblijfsvergunning
  • recente pasfoto in kleur. Voor de pasfoto gelden strenge, wettelijke eisen. Deze eisen kunt u vinden op paspoortinformatie. Er is een mogelijkheid om in het Stadshuis pasfoto´s te laten maken.
  • toestemmingsverklaring voor een eigen paspoort voor kinderen jonger dan 18 jaar
  • bewijs dat u van uw eigen land geen paspoort kunt krijgen.