Wat is geocaching?

Een mooie wandeling door de natuur of door een interessante stad, kan je nog leuker maken door middel van geocaching, dit is een schatzoekspel, deze schatten liggen over de hele wereld verspreid. Vaak op de mooiste plekjes, waar je normaal niet zo gauw zal komen.

De geocatch legger geeft via de site de coördinaten door van de schat, die vervolgens door de zoeker in zijn GPS of smartphone gezet wordt.

Een schat kan in een waterdicht munitie kistje zitten of in een foto rolletje, het kan ook zo klein zijn als een walnootje. Er moet altijd een logboekje in zitten zodat je je naam daarin kan zetten en de datum van vondst. In de grotere schatten zitten voorwerpen die je eruit kan halen, je moet wel weer wat anders voor terug leggen. Vaak is dit een speelgoedje (leuk voor kinderen).

Er kan ook een travel bug in zitten, daar zit een label met een nummer aan en die gaat van de ene cach naar de andere. Soms met een opdracht. Heb je de schat gevonden of niet gevonden, dan log je dat op de site. (Wel een account aanmaken.)

Er zijn verschillende soorten caches, de eenvoudige (traditional) daar loop je zo naar toe als je de juiste coördinaten hebt. Er zijn ook multi-caches, dat zijn ware puzzeltochten. Soms moet je thuis achter de pc vragen oplossen om tot de juist plek te komen. Het kan ook zijn dat je onderweg puzzels moet oplossen om tot een volgende coördinaat te komen. Daarnaast zijn er nog andere vormen van catches die nog ingewikkelder worden. Voor meer informatie ga naar www.geocaching.nl.