Maatschappelijke initiatieven

Heeft u een goed idee? De gemeente betaalt mee! Het gaat om idee├źn op het gebied van kunst, cultuur, gezondheid of sport. Het is belangrijk dat uw idee bijdraagt aan ontmoeten, samenwerken en zorgen. Of aan het levendig maken van uw buurt of stad. Bijvoorbeeld vrijwilligersactiviteiten waar jong en oud aan meedoen. Maar ook activiteiten voor mensen met een beperking of voor mensen met weinig geld. Wij steunen u met een subsidie. Deze subsidie kunt u zelf aanvragen. Ook organisaties kunnen een subsidie aanvragen voor een maatschappelijk initiatief.

Of u subsidie krijgt, hangt af van uw idee. Neem daarom even contact met ons op. Wij kijken dan of uw idee in aanmerking komt voor subsidie. Ook vertellen wij u hoe u de subsidie aanvraagt. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 14 030. U kunt ook een e-mail sturen naar subsidie@nieuwegein.nl. Alle informatie over deze subsidie vindt u in de Stimuleringsregeling Maatschappelijke initiatieven.

Komt uw idee in aanmerking voor subsidie? Vraag dan zo snel mogelijk subsidie aan via het aanvraagformulier. Er zijn jaarlijks vier aanvraagrondes. Zo zorgen wij ervoor dat de beschikbare subsidie eerlijk wordt verdeeld. De sluitingsdatums zijn: 1 maart, 1 juni, 1 september en 1 december.

Na iedere sluitingsdatum beoordelen wij alle binnengekomen aanvragen. Dat doen wij met een prioriteitenlijst. De aanvragers die de meeste punten scoren ontvangen subsidie. Kijk hier voor de prioriteitenlijst.

Meer informatie