Sociale kaart Nieuwegein

Op de Sociale Kaart van Nieuwegein vindt u mogelijkheden voor ondersteuning in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld op het gebied van zorg en welzijn, wonen, opvoeden of werken.

Naar de sociale kaart

Wegwijzer

Iedereen heeft weleens een vraag over zorg, werk, wonen, opvoeden of opgroeien. Het antwoord vinden is een stuk lastiger. Er is tegenwoordig veel informatie te vinden, denk aan tal van websites, instanties, stichtingen en organisaties. Welke informatie past het beste bij je vraag? Wat is het lokale aanbod? De Sociale Kaart Nieuwegein helpt je om de juiste weg naar het beste antwoord te vinden. De Sociale Kaart Nieuwegein is een wegwijzer voor inwoners van Nieuwegein met praktische informatie over bijvoorbeeld ondersteuning, zorg, wonen, werken, opgroeien en meedoen. Op de Sociale Kaart staan overzichten rondom thema’s, onderwerpen of doelgroepen van Nieuwegein, met nadruk op lokale en algemene voorzieningen.

Voor wie?

De Sociale Kaart Nieuwegein is in eerste instantie gericht op inwoners van Nieuwegein en verstevigt de eigen kracht met betrouwbare en actuele informatie. Op de kaart staan nuttige informatielinks en diensten van organisaties in de directe leefomgeving van inwoners. De informatie is in begrijpelijke taal geschreven, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast biedt de voorleesfunctie extra verduidelijking. De Sociale Kaart Nieuwegein is tevens een gebruiksvriendelijke tool voor professionals die hiermee cliënten kunnen bijstaan in hun hulp– en ondersteuningsvraag.