Gevonden en verloren

Heeft u in Nieuwegein iets gevonden? U doet hiervan aangifte bij de gemeente. U kunt het voorwerp inleveren bij de Gemeentewerf of het online doorgeven. Bewaart u het voorwerp zelf? Dan bent u na verloop van de bewaartermijn eigenaar. Zorg er dan wel voor dat het voorwerp in dezelfde staat blijft als waarin u het vond. Geeft u het voorwerp bij ons af? Dan worden wij eigenaar na de bewaartermijn. 

Geef een gevonden paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument altijd af bij de balie Gevonden en verloren voorwerpen op de Gemeentewerf. Vindt u een bankpas, creditcard of vervoersbewijs? Stuur deze dan door naar de bank of het vervoersbedrijf.

Identiteitskaart, paspoort, rijbewijs etc.

Bent u uw rijbewijs, paspoort, identiteitskaart of vreemdelingendocument verloren? Doe dan altijd aangifte bij Burgerzaken. Dit kan digitaal of aan de balie.

Bent u iets verloren in Nieuwegein? Geef dit dan aan ons door via telefoonnummer 14 030. U kunt het voorwerp dat u verloren bent ook digitaal melden. Heeft u het vermoeden dat uw voorwerp is gestolen? Doe dan ook aangifte bij de politie.

Zodra er iets is gevonden dat lijkt op uw verloren voorwerp, vragen wij u om te komen kijken. Kunt u aantonen dat het daadwerkelijk van u is, dan mag u het voorwerp meenemen. Neemt u ook een geldig legitimatiebewijs mee.

Heeft u iets gevonden? Dan kunt u dit op verschillende manieren bij ons melden:

  • Online melden
  • Via telefoonnummer 14 030
  • Aan de balie Gevonden en Verloren Voorwerpen van de Gemeentewerf, Utrechthaven 1-1, op woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Heeft u sleutels gevonden? Dan kunt u die inleveren aan de balie Gevonden en Verloren Voorwerpen van de Gemeentewerf, Utrechthaven 1-1.

Balie gesloten

Is de balie gesloten? Dan kunt u de sleutels in de brievenbus naast de ingang doen. U kunt dit ook melden via het digitale formulier.

Telefoonnummer: 030-608 91 50
Bezoekadres: Utrechthaven 1-1
Openingstijden: Woensdag en vrijdag, 09.00-12.00 uur