Gevonden en verloren

Heeft u in Nieuwegein iets gevonden? U doet hiervan aangifte bij de gemeente. U kunt het voorwerp inleveren bij de Gemeentewerf of het online doorgeven. Bewaart u het voorwerp zelf? Dan bent u na verloop van de bewaartermijn eigenaar. Zorg er dan wel voor dat het voorwerp in dezelfde staat blijft als waarin u het vond. Geeft u het voorwerp bij ons af? Dan worden wij eigenaar na de bewaartermijn.

Geef een gevonden paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument altijd af bij de balie gevonden en verloren voorwerpen op de gemeentewerf. Vindt u een bankpas, creditcard of vervoersbewijs? Stuur deze dan door naar de bank of het vervoersbedrijf.

Aangifte gevonden of verloren voorwerp

Identiteitskaart, paspoort, rijbewijs etc. verloren

Bent u uw rijbewijs, paspoort, identiteitskaart of vreemdelingendocument verloren? Doe dan altijd aangifte bij Burgerzaken. Wij maken dan een Verklaring van vermissing voor u op. U krijgt vervolgens een brief thuis wanneer het nieuwe document bij de receptie voor u klaar ligt. U dient hiervoor wel een afspraak te maken.

Afspraak maken verloren identiteitskaart

Bent u iets verloren in Nieuwegein? Geef dit dan aan ons door via telefoonnummer: 14 030. U kunt het voorwerp dat u verloren bent ook digitaal melden via de hierboven staande knop. Heeft u het vermoeden dat uw voorwerp is gestolen? Doe dan ook aangifte bij de politie.

Zodra er iets is gevonden dat lijkt op uw verloren voorwerp, dan vragen wij u om te komen kijken. Kunt u aantonen dat het daadwerkelijk van u is, dan mag u het voorwerp meenemen. Neemt u ook een geldig legitimatibewijs mee.

Heeft u iets gevonden? Dan kunt u dit op verschillende manieren bij ons melden:

  • online melden
  • via telefoonnummer: 14 030
  • aan de balie Gevonden en Verloren Voorwerpen van de gemeentewerf, Utrechthaven 1-1, op woensdag en vrijdag van 09.00-12.00 uur

Heeft u sleutels gevonden? Dan kunt u die inleveren aan de balie Gevonden en Verloren Voorwerpen van de Gemeentewerf, Utrechthaven 1-1.

Balie gesloten

Is de balie gesloten, dan kunt u de sleutels in de brievenbus naast de ingang deponeren. U kunt dit ook melden via het digitale formulier.

Telefoonnummer: 030-608 91 50
Bezoekadres: Utrechthaven 1-1
Openingstijden: woensdag en vrijdag van 09.00-12.00 uur