Gevonden en verloren

Heeft u in Nieuwegein iets gevonden? U doet hiervan aangifte bij de gemeente. U kunt het voorwerp inleveren bij de Gemeentewerf of het online doorgeven. Bewaart u het voorwerp zelf? Dan bent u na verloop van de bewaartermijn eigenaar. Zorg er dan wel voor dat het voorwerp in dezelfde staat blijft als waarin u het vond. Geeft u het voorwerp bij ons af? Dan worden wij eigenaar na de bewaartermijn.

Geef een gevonden paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument altijd bij ons af. Vindt u een bankpas, creditcard of vervoersbewijs? Stuur deze dan door naar de bank of het vervoersbedrijf.

Aangifte gevonden of verloren voorwerp

Bent u iets verloren in Nieuwegein? Geef dit dan aan ons door via telefoonnummer: 14 030. U kunt het voorwerp dat u verloren bent ook digitaal melden via de hierboven staande knop. Heeft u het vermoeden dat uw voorwerp is gestolen? Doe dan ook aangifte bij de politie.

Zodra er iets is gevonden dat lijkt op uw verloren voorwerp, dan vragen wij u om te komen kijken. Kunt u aantonen dat het daadwerkelijk van u is, dan mag u het voorwerp meenemen. Neemt u ook een geldig legitimatibewijs mee.

Bent u uw rijbewijs, paspoort, identiteitskaart of vreemdelingendocument verloren? Doe dan altijd aangifte bij Burgerzaken. Wij maken dan een Verklaring van vermissing voor u op. U krijgt vervolgens een brief thuis wanneer het nieuwe document bij de receptie voor u klaar ligt.

U moet hier voor wel een afspraak maken.

Heeft u iets gevonden? Dan kunt u dit op verschillende manieren bij ons melden:

  • online melden
  • via telefoonnummer: 14 030
  • aan de balie Gevonden en Verloren Voorwerpen van de gemeentewerf, Utrechthaven 1-1, op woensdag en vrijdag van 09.00-12.00 uur

Heeft u sleutels gevonden? Dan kunt u die inleveren aan de balie Gevonden en Verloren Voorwerpen van de Gemeentewerf, Utrechthaven 1-1.

Balie gesloten

Is de balie gesloten, dan kunt u de sleutels in de brievenbus naast de ingang deponeren. U kunt dit ook melden via het digitale formulier.

Telefoonnummer: (030) 608 91 50
Bezoekadres: Utrechthaven 1-1
Openingstijden: woensdag en vrijdag van 09.00-12.00 uur