Sport en bewegen

Iedereen moet kunnen sporten in Nieuwegein. Daarom beheren wij een aantal sportaccommodaties. Bijvoorbeeld een subtropisch zwembad, roeiaccommodatie, gymnastieklokalen, sporthallen, voetbal-, korfbal en handbalvelden, rugbyveld, honk- en softbalvelden, atletiekbaan en natuurijsbaan. Daarnaast kunt u ook in de openbare ruimte sporten en bewegen. Bijvoorbeeld in speeltuinen, trimstraatjes, op de coopertestbaan en in het skatepark.

Mensen die regelmatig sporten en bewegen zitten over het algemeen lekkerder in hun vel. Ze zijn ook minder ziek en voelen zich meer betrokken bij hun sociale omgeving. Dat is fijn, niet alleen voor henzelf maar ook voor de samenleving. De gemeente Nieuwegein investeert daarom al jarenlang in goede mogelijkheden om te bewegen en te sporten. Iedereen moet kunnen sporten in Nieuwegein. Daarom beheren wij een aantal sportaccommodaties. Bijvoorbeeld een subtropisch zwembad, roeiaccommodatie, gymnastieklokalen, sporthallen, voetbal-, korfbal en handbalvelden, rugbyveld, honk- en softbalvelden, atletiekbaan en natuurijsbaan. Daarnaast kunt u ook in de openbare ruimte sporten en bewegen. Bijvoorbeeld in speeltuinen, trimstraatjes, op de coopertestbaan en in het skatepark.

Wij zijn verantwoordelijk voor het in stand houden, beheren en opknappen van de sportaccommodaties in onze gemeente. Daarnaast houden we ook rekening met de wensen van gebruikers. En we houden de landelijke ontwikkelingen in de gaten. Bijvoorbeeld bij de bouw van een modern multifunctioneel sportpark.

U kunt bij ons binnen- en buitensportaccommodaties huren. Wij verhuren de sportaccommodaties aan verenigingen en inwoners. Kijk voor meer informatie bij Sportaccomodaties.

De gemeente Nieuwegein heeft in combinatie met een binnensportaccommodatie een feest/voetbalbox te huur. Deze boxen zijn speciaal gemaakt voor particulieren die een accommodatie willen huren voor het houden van een kinderfeestje. Voor meer informatie, stuur een bericht naar verhuursportaccommodaties@nieuwegein.nl of bel 14 030.

Prijzen

  • Feestbox/voetbalbox: € 5,00
  • Borg box: € 100,00
  • Borg sleutel: € 25,00

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Al onze binnensportaccommodaties en het Petanque Centrum Nieuwegein hebben zo’n AED-apparaat. De recreatieve- en buitensportaccommodaties moeten zelf zorgen voor een AED.

Een overzicht van alle sportverenigingen en hun aanbod vindt u op de Beweegkaart van Nieuwegein. Of kijk in de digitale gemeentegids.