Koningsdag zaterdag 27 april

Dit jaar vieren we op zaterdag 27 april Koningsdag. We gaan er met elkaar weer een gezellige dag van maken. Dankzij veel enthousiaste organisatoren zijn er ook dit jaar Koningsdagactiviteiten op allerlei locaties in Nieuwegein. Om alle activiteiten veilig te laten verlopen heeft de gemeente een aantal spelregels vastgestelde. Op deze pagina leest u meer over de activiteiten en de spelregels.

Koningsdag Vreeswijk

Koningsnacht

Op vrijdag 26 april verzorgt Café Friends Vreeswijk aan de Dorpsstraat van 19.00-02.00 uur een buitenevenement met veel muziek.

Koningsdag

In de oude dorpskern van Vreeswijk is net als voorgaande jaren van alles te doen, waaronder een vrijmarkt, een braderie en optredens. De organisatie is in handen van de Oranjevereniging Vreeswijk.

De vrijmarkt en braderie vinden plaatsen 09.00 tot 16.00 uur.

Buitenevenement met muziek

Café Friends Vreeswijk verzorgt van 09.00 tot 19.00 uur een buitenevenement met veel muziek. Ook is er een activiteit van restaurant Kings Valley/Kusadasi.

Afsluiting wegen en wegsleepregeling

Klik op het icoontje voor meer informatie.

Meer weten over Koningsdag in Vreeswijk?

Kijk op www.invreeswijk.nl/agenda/koningsdag-2019/.

Koningsdag Nedereindseweg

Oranjevereniging Nieuwegein-Noord organiseert een vrijmarkt op de Nedereindseweg, tussen de Batauweg en 't Sluisje. De markt is alleen bedoeld voor particulieren, commerciële handel is niet toegestaan.

De vrijmarkt vindt plaats van 07.00 tot 16.00 uur

Spelregels voor de kleedjesmarkt op de Nedereindseweg

Op zaterdag 27 april mag u vanaf 05.00 uur uw kleedje(s) neerleggen. Voor uw overgebleven koopwaar zijn op verschillende plekken inzamelpunten ingericht. Wij vragen u om overgebleven spullen zelf op te ruimen of naar een inzamelpunt te brengen.

Meer weten over Koningsdag op de Nedereindseweg?

Kijk op www.oranjeverenigingnn.nl.

Afsluiting wegen en wegsleepregeling

Klik op het icoontje voor meer informatie.

Koningsdag Muntplein

Bij winkelcentrum Muntplein wordt op initiatief van de winkeliersvereniging een Koningsbraderie gehouden. Ook zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Er is hier geen vrijmakrt, particulieren die spulletjes willen verkopen kunnen hiervoor terecht op de Nedereindseweg.

De Koningsbraderie vindt plaats van 09.00 tot 16.00 uur.

Muziek

Eetcafé De Vuurtoren verzorgt een buitenevenement met muziek van 08.00 tot 18.00 uur. De parkeerterreinen rondom het winkelcentrum Muntplein blijven beschikbaar voor parkeren.

Op het Muntplein is geen vrijmarkt. Particulieren die spulletjes wllen verkopen kunnen terecht op de Nedereindseweg.

Afsluiting wegen en wegsleepregeling

Klik op het icoontje voor meer informatie.

Op Koningsdag is het gezellig druk op en rond de feestlocaties. Door grote drukte kunnen er onveilige situatie ontstaan voor verkopers en bezoekers. Het is heel belangrijk dat alle locaties goed bereikbaar blijven voor hulpdiensten. Daarom geldt er op zaterdag 27 april voor verschillende straten een parkeerverbod en wegsleepregeling. Auto's die daar tussen 00.00 en 19.00 uur toch geparkeerd staan worden weggesleept.

De feestlocaties zijn bereikbaar met het openbaar vervoer, met de fiets of te voet. Op alle locaties bij de activiteiten zijn (extra) fietsenstallingen geplaatst.

Op zaterdag 27 april geldt voor verschillende straten een parkeerverbod en wegsleepregeling. Auto's die tussen 00.00 en 19.00 uur toch geparkeerd staan worden weggesleept.

Alleen de horecagelegenheden die in het bezit zijn van de vereiste papieren mogen alcohol verkopen. Zij dienen zich hierbij aan de Drank- en Horecawet te houden. Dit houdt in dat ze geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar mogen verkopen.