Sport en bewegen

Iedereen moet kunnen sporten in Nieuwegein. De gemeente investeert daarom al jarenlang in goede mogelijkheden om te bewegen en te sporten. Zo beheren wij een subtropisch zwembad, een roeiaccommodatie, gymnastieklokalen, sporthallen, diverse sportvelden, een atletiekbaan en een natuurijsbaan. Daarnaast kunt u ook in de openbare ruimte sporten en bewegen. Bijvoorbeeld in speeltuinen, trimstraatjes, op de coopertestbaan en in het skatepark.

Beheer

Wij zijn verantwoordelijk voor het in stand houden, beheren en opknappen van de sportaccommodaties in onze gemeente. Daarnaast houden we ook rekening met de wensen van gebruikers. En we houden de landelijke ontwikkelingen in de gaten. Bijvoorbeeld bij de bouw van een modern multifunctioneel sportpark.

Verhuur

U kunt bij ons binnen- en buitensportaccommodaties huren. Wij verhuren de sportaccommodaties aan verenigingen en inwoners. Kijk voor meer informatie bij Sportaccomodaties.

Feest- en voetbalbox

De gemeente Nieuwegein heeft in combinatie met een binnensportaccommodatie een feest/voetbalbox te huur. Deze boxen zijn speciaal gemaakt voor particulieren die een accommodatie willen huren voor het houden van een kinderfeestje. Stuur voor meer informatie een bericht naar verhuursportaccommodaties@nieuwegein.nl.

  • Feestbox/voetbalbox: € 5
  • Borg box: € 100
  • Borg sleutel: € 25

Discgolf in Park Oudegein

U kunt discs lenen voor het discgolf-parcours in Park Oudegein. Deze discs zijn gratis te lenen via de receptie op de 1e verdieping van het Stadshuis.

Voor meer informatie kunt u bellen met 14 030.

AED-apparaten

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Al onze binnensportaccommodaties en het Petanque Centrum Nieuwegein hebben zo’n AED-apparaat. De recreatieve- en buitensportaccommodaties moeten zelf zorgen voor een AED.

Adressen

Een overzicht van alle sportverenigingen en hun aanbod vindt u op de beweegkaart van Nieuwegein. Of kijk in de digitale gemeentegids.