Sport en bewegen

Iedereen moet kunnen sporten in Nieuwegein. De gemeente investeert daarom al jarenlang in goede mogelijkheden om te bewegen en te sporten. Zo beheren wij een subtropisch zwembad, een roeiaccommodatie, gymnastieklokalen, sporthallen, diverse sportvelden, een atletiekbaan en een natuurijsbaan. Daarnaast kunt u ook in de openbare ruimte sporten en bewegen. Bijvoorbeeld in speeltuinen, trimstraatjes, op de coopertestbaan en in het skatepark.

Beheer

Wij zijn verantwoordelijk voor het in stand houden, beheren en opknappen van de sportaccommodaties in onze gemeente. Daarnaast houden we ook rekening met de wensen van gebruikers. En we houden de landelijke ontwikkelingen in de gaten. Bijvoorbeeld bij de bouw van een modern multifunctioneel sportpark.

Verhuur

U kunt bij ons binnensportaccommodaties huren. Wij verhuren de sportaccommodaties aan verenigingen en inwoners. Kijk voor meer informatie bij Sportlocaties.

Discgolf in Park Oudegein

U kunt discs lenen voor het discgolf-parcours in Park Oudegein. Deze discs zijn gratis te lenen via de receptie op de 1e verdieping van het Stadshuis.

Voor meer informatie kunt u bellen met 14 030.

AED/Stichting Hartslag Nieuwegein

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. De Stichting Hartslag Nieuwegein is opgericht op 25 juli 2016.

De stichting wil door het inzetten van getrainde burgerhulpverleners en 24/7 beschikbare AED’s  de overlevingskans en kans op behoud van kwaliteit van leven na een hartstilstand binnen de gemeente Nieuwegein te vergroten. Uitgangspunt hierbij is de zogenaamde 6 minutengrens van de Hartstichting. Hiertoe heeft  de stichting zich onder andere aangesloten bij de organisatie HartslagNU.

De gemeente financiert  de operationele kosten van het basisnetwerk van 12 AED’s  en de organisatiekosten van de stichting. Stichting Hartslag Nieuwegein is verantwoordelijk voor de werking van de AED’S. 

Locaties beschikbare AED's

Adressen

Een overzicht van alle sportverenigingen en hun aanbod vindt u op de beweegkaart van Nieuwegein. Of kijk in de digitale gemeentegids.