Veelgestelde vragen Duurzaamheidslening

U vraagt een toewijzing voor de lening aan bij de gemeente Nieuwegein. Met de toewijzingsbrief vraagt u vervolgens online bij SVn de lening aan. Na bevestiging van uw aanvraag, kunt u op de website van SVn bij ‘Mijn SVn’ inloggen en de benodigde documenten uploaden.

Zowel gemeente Nieuwegein als SVN bepalen of u voor een lening in aanmerking komt. De gemeente doet dit aan de hand van de voorwaarden in haar verordening. SVn doet vervolgens een financiële toets om te bepalen of u in aanmerking komt. Daarbij wordt onder andere gekeken naar: uw inkomen, of uw maandlasten betaalbaar zijn, eventuele schulden of leningen en de waarde van uw huis en/of de waarde van het huis dat u wilt kopen.

De hypothecaire lening is een lening waarbij er bij de notaris een hypotheek op uw woning wordt gevestigd. Uw woning geldt als extra zekerheid voor de terugbetaling van de lening. Dit wordt onderpand genoemd. Bij een persoonlijke lening wordt er geen onderpand gevestigd. In dit geval wordt er ook geen extra hypotheek op uw woning gevestigd.

De aanvraag voor de lening wordt pas inhoudelijk beoordeeld als wij alle benodigde documenten hebben ontvangen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met SVn.

Een consumptieve lening wordt als aflopend krediet gemeld bij het BKR. Een hypothecaire lening wordt ingeschreven bij het Kadaster.

Ja, u kunt boetevrij aflossen met een minimum bedrag van € 250,00.

Nee, de gelden blijven bij SVn in een bouwkrediet. Na akkoord van de gemeente op de ingediende nota, betaalt SVn de nota van de aannemer of installateur.