Licht op Noorderveld

Op vrijdag 6 november wordt van 19.00 tot 20.30 uur voor de zesde keer Licht op Noorderveld gehouden. Op Begraafplaats Noorderveld (Structuurbaan 1, Nieuwegein) kunnen bezoekers dan overleden mensen herdenken, stil zijn, tot bezinning komen of luisteren naar de muziek. De begraafplaats wordt op deze avond verlicht met fakkels en vuurschalen. De avond is er voor iedereen: jong en oud en ongeacht geloof of levensbeschouwing. Dus ook voor nabestaanden van wie de dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen en er is geen aanmelding nodig.

Goed om te weten

  • Door de te wachtte drukte raden we bezoekers aan om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Zij kunnen hun fiets stallen bij de ingang, aan de buitenzijde van de begraafplaats. Het is niet toegestaan op de begraafplaats te parkeren. Voor parkeren volgt u de aanwijzingen in de omgeving van Noorderveld/Structuurbaan.
  • Er speciale invalide parkeerplaatsen direct aan de overzijde van de begraafplaats. Let op: er zijn geen rolstoelen aanwezig, hier dienen bezoekers zelf zorg voor te dragen.
  • Gastvrouwen/heren, herkenbaar aan een witte sjaal, lopen rond voor vragen en informatie. Ook is het mogelijk om te praten met vrijwilligers van rouwgroep Nieuwegein.
  • Zorgt u bij slecht weer voor warme kleding en eventueel een paraplu en zaklantaarn.
  • Voor vragen over deze avond kunt u contact opnemen via j.deckers@nieuwegein.nl.

De avond wordt georganiseerd door de gemeente Nieuwegein in samenwerking met crematorium en uitvaartcentrum Noorderveld/onderdeel van Monuta, rouwgroep Nieuwegein en wordt financieel ondersteund door Barbara Uitvaartverzorging, Monuta Rappel, Yarden & van Oostrum Uitvaartzorg, Monuta Bas Poelstra en PCB Uitvaartzorg.