Licht op Noorderveld

Vrijdag 9 november

Van 19.00-20.30 uur wordt op vrijdag 9 november de vierde keer Licht op Noorderveld gehouden. Op Begraafplaats Noorderveld (Structuurbaan 1, Nieuwegein) kunnen bezoekers dan overleden mensen herdenken, stil zijn, tot bezinning komen of luisteren naar de muziek. De begraafplaats wordt op deze avond verlicht met fakkels en vuurschalen.

Programma

Vanaf 19.00 uur zijn bezoekers van harte welkom op de diverse grafvelden om te luisteren naar muzikale optredens van:

  • Doedelzakspeler Johan Terlouw.
  • Tinto.
  • SavannaJoy.
  • Trio Wieger-Anoushka-Esther.
  • Alive Gospel Choir.

Op het kinderveld vindt een optreden plaats van clown Kiko.

Daarnaast worden er kaarsen uitgedeeld en kunnen nabestaanden een steen beschrijven om op het graf te plaatsen. (de stenen die op het strooiveld worden geplaatst, worden begin januari weer verwijderd).

Gedurende de hele avond zijn bezoekers van harte welkom bij het crematorium Noorderveld voor een kopje koffie en kunnen nabestaanden voor informatie terecht bij een van de medewerkers (te herkennen aan een witte sjaal). ook is het mogelijk om te praten met vrijwilligers van rouwgroep Nieuwegein.

De avond is er voor iedereen: jong en oud en ongeacht geloof of levensbeschouwing. Dus ook voor nabestaanden van wie de dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen, er is geen aanmelding vooraf nodig.

Meer informatie

Meer informatie over de avond kunt u lezen op de facebookpagina Licht op Noorderveld. Voor vragten over deze avond kunt u contact opnemen via: j.deckers@nieuwegein.nl.

De avond wordt georganiseerd door de gemeente Nieuwegein in samenwerking met crematorium en uitvaartcentrum Noorderveld, rouwgroep Nieuwegein en wordt financieel ondersteund door Barbara Uitvaartverzorging, Monuta Rappel, Martin Hendricks Uitvaartverzorging, Yarden & Van Oostrum Uitvaartzorg, Monuta Bas Poelstra en PCB Uitvaartzorg.

Plattegrond Licht op Noorderveld