Nieuwegein 50 jaar

In 2021 bestaat Nieuwegein 50 jaar. Op 1 juli om precies te zijn. Dat willen we samen met de stad vieren. Met inwoners, verenigingen, organisaties en ondernemers. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart in samenwerking met de stadsmarketingpartners. Het belooft een bijzonder feest te worden met onder andere De PLOFparade. En natuurlijk houden we daarbij rekening met de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19). Dat bepaalt wat wel en niet kan.

We hebben voor de viering van het 50-jarig bestaan van de stad een speciale website gemaakt, klink onderaan op de button om die te bekijken en mee te doen met het vieren van de verjaardag!”

* Stadsmarketingpartners zijn: Stadstheater DE KOM, Down Under, Fort de Batterijen, SportID, Natuurkwartier, RED Online Markering, Club Rhijnhuizen en Gemeente Nieuwegein.

Webstie Nieuwegein50jaar

Dat was in 1971, toen de gemeenten Jutphaas en Vreeswijk werden samengevoegd. Nieuwegein was een groeigemeente die de woningnood in de Randstad en in het bijzonder in de regio Utrecht kon opvangen. Lees verder >>>.