Nieuwegein 50 jaar

In 2021 bestaat Nieuwegein 50 jaar. Op 1 juli om precies te zijn. Dat willen we samen met de stad vieren. Met inwoners, verenigingen, organisaties en ondernemers. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart in samenwerking met de stadsmarketingpartners. Het belooft een bijzonder feest te worden met onder andere De PLOFparade. En natuurlijk houden we daarbij rekening met de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19). Dat bepaalt wat wel en niet kan.

Er is een website in de maak waarop we alle informatie over het stadsfeest plaatsen. Niet alleen over de activiteiten maar ook over hoe stadgenoten zelf mee kunnen doen en mee kunnen organiseren.

* Stadsmarketingpartners zijn: Stadstheater DE KOM, Down Under, Fort de Batterijen, SportID, Natuurkwartier, RED Online Markering, Club Rhijnhuizen en Gemeente Nieuwegein.

Heb jij nu al een leuk idee, over hoe jij de 50e verjaardag van Nieuwegein wil vieren en kun je niet wachten om daarmee aan de slag te gaan? Stuur jouw plan en gegevens naar 50jaar@nieuwegein.nl. We nemen dan snel contact met je op.

Dat was in 1971, toen de gemeenten Jutphaas en Vreeswijk werden samengevoegd. Nieuwegein was een groeigemeente die de woningnood in de Randstad en in het bijzonder in de regio Utrecht kon opvangen. Lees verder >>>.

Omdat de verjaardag van Nieuwegein een feest is voor de hele stad, nodigen we inwoners uit om een logo te bedenken. Het logo moet passen bij Nieuwegein 50 jaar en aansluiten bij de stad zoals bijvoorbeeld de geschiedenis, de historische waterwerken of de architectuur. De gemeente organiseert daarvoor een ontwerpwedstrijd.  Het winnende logo plaatsen we op alle communicatiemiddelen zoals de website, posters en folders. Spelregels en tips zijn te vinden in de speciale infographic Ontwerpwedstrijd logo Nieuwegein 50 jaar.

Nieuwegein 50 jaar is een feest van, voor en door de stad. Daarom hopen wij dat veel inwoners, verenigingen, organisaties en ondernemers meedoen en mee organiseren.

Wil je meer hierover weten?

Neem dan contact op met projectleider Suzan Aardewijn via telefoonnummer 06-15 25 90 22 of via e-mail: 50jaar@nieuwegein.nl.