Begane grond en 1e verdieping Stadshuis weer open

Stadshuis Nieuwegein wordt een bruisende plek van, voor en door Nieuwegeiners. Het eerste deel van de verbouwing is klaar. Sinds 13 juni 2024 zijn de begane grond en de 1e verdieping weer open. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Wie het Stadshuis binnenkomt, kent het niet meer terug. Het is alsof je in een gezellige huiskamer stapt. Met kleden op de vloer. Gezellige verlichting. Kasten met boeken en met leuke voorwerpen van Nieuwegeiners. Met veel nieuwe plekken waar je rustig kunt lezen, werken en studeren. Of waar je juist anderen kunt ontmoeten en meedoen aan activiteiten.

"We willen dat het Stadshuis een plek is waar Nieuwegein samenkomt”, zegt wethouder John van Engelen namens alle samenwerkende organisaties in het Stadshuis. “Een bruisende plek waar iedereen zich welkom en thuis voelt. Waar je geen drempel voelt om naar binnen te lopen, ook al kom je voor een moeilijk gesprek."

Samen in ons Stadshuis

Organisaties die je nu in het Stadshuis kunt vinden zijn: de Bibliotheek Nieuwegein, VrijwilligersHuis en Movactor (Servicepunt). In juli komen ook KunstGein, Burgerzaken, Geynwijs, Woonloket en Werk en Inkomen Lekstroom (WIL). Tenslotte komt in december de GGD (consultatiebureau en jeugdgezondheidszorg) naar het Stadshuis.

Intussen gaat de verbouwing verder op de 2e verdieping. In januari 2025 vieren we samen met Nieuwegeiners de grote opening.

Oasis opent op 21 juni

Oasis is dé plek voor jongeren in het Stadshuis. Iedereen is welkom bij de opening van deze plek op 21 juni vanaf 19.30 uur. Kom luisteren naar relaxte muziek en spoken word, geniet van gratis chocomelk en ontdek ook het nieuwe CityLab (voor alle leeftijden!).