Bibliotheek overhandigt abonnementen aan de Voedselbank

Op donderdag 4 juli overhandigde Roel Zuidhof, directeur van de Bibliotheek Nieuwegein, bonnen uit aan De Voedselbank voor een gratis lidmaatschap. Dit is voor een groep mensen die niet in aanmerking komen voor een Nieuwegein Stadspas, en dus ook niet voor een gratis bibliotheekabonnement.

Bibliotheek Nieuwegein

In het vernieuwde Stadshuis vind je de huiskamer van de stad: de Bibliotheek. Iedereen is er welkom om lekker te zitten, mee te doen aan activiteiten of een boek te lezen. Met een abonnement mag je ook boeken mee naar huis nemen, of e-books en luisterboeken downloaden. Mensen die in aanmerking komen voor een Nieuwegein Stadspas, kunnen zelfs gratis lid worden. Maar niet iedereen komt daarvoor in aanmerking.

Gratis lidmaatschap

Jeanine Meuleman van de Voedselbank attendeerde de Bibliotheek op een groeiende groep mensen, vaak werkenden, die net boven de inkomensgrens zitten. Ze zijn aangewezen op de voedselbank, maar hebben geen recht op een Nieuwegein Stadspas. Zij kunnen dus geen gratis bibliotheekabonnement aanvragen. En dat terwijl lezen je zoveel kan brengen: informatie, ontspanning, even wegdromen bij een romantisch verhaal...

De gemeente Nieuwegein stelt daarom een budget ter beschikking om ook deze mensen te laten genieten van mooie boeken. Roel Zuidhof overhandigde donderdag 10 bonnen aan Jeanine Meuleman, die zij kan uitdelen aan geïnteresseerde klanten van de Voedselbank.

Proefdag Stadshuis

En het Stadshuis doet meer: op 19 juli organiseren alle samenwerkende partners een Proefdag, waarin u diensten en activiteiten in het Stadshuis kunt ontdekken. Samen met Werk en Inkomen Lekstroom, gemeente Nieuwegein, SJS, Santé Partners en het VrijwilligersHuis organiseert de Bibliotheek dan het Geldplein, waar inwoners met hun geldvragen, zorgen én tips bij alle organisaties tegelijk terecht kunnen.

Kijk voor meer informatie over de Proefdag op stadshuisnieuwegein.nl.