Wethouder John van Engelen en levenspartner Brigit Rams van Michel van den Hoven staan met bloemen voor de bouwplaats

Bouw nieuwe voetbalaccommodatie Sportpark Parkhout-Zandveld gestart

Op donderdag 20 oktober hebben Brigit Rams, levenspartner van Michel van den Hoven namens de nieuwe voetbalvereniging s.v. Parkhout en wethouder John van Engelen een symbolische heipaal geslagen. Hiermee is de bouw van een nieuwe voetbalaccommodatie op Sportpark Parkhout-Zandveld officieel gestart.

Nieuwe voetbalaccommodatie

Eerder besloten de Nieuwegeinse voetbalverenigingen te fuseren tot s.v. Parkhout. Sindsdien zijn er door de verenigingen stappen gezet om in het seizoen 2023-2024 te kunnen starten onder de nieuwe naam.

Op 20 oktober hebben de vereniging en de gemeente een heipaal geslagen om de start te vieren van de nieuwe voetbalaccommodatie.

Voorzitter s.v. Parkhout en wethouder bedanken elkaar

De voorzitter van s.v. Parkhout Hans van der Meijden zegt daarover: "Samen met de gemeente hebben we een lange reis gemaakt om vandaag hier te kunnen staan. Het is nu na bijna 9 jaar en 3 colleges verder dat de symbolisch eerste heipaal de grond ingaat. Graag wilden we hier staan met Michel van den Hoven, de voorzitter van VSV Vreeswijk. Ik heb samen met Ruud Kerstiens, de secretaris en met Michel zes jaar op een constructieve wijze mogen samenwerken om tot dit resultaat te komen. Helaas is Michel in 2021 plotseling overleden. Het is verdrietig en spijtig dat hij dat niet meer mee mag maken. Hij zou trots geweest zijn op het behaalde resultaat.

Burgemeester Backhuijs dank ik voor zijn inzet. Hij heeft ervoor gezorgd dat we samen het fundament kunnen leggen voor een nieuwe, stevige en toekomstbestendige vereniging."

De wethouder John van Engelen voegt daaraan toe: "Ondanks het feit dat dit traject voor bestuurders, leden, de gemeente en omwonenden niet altijd over rozen is gegaan, geldt zeker het motto 'zonder wrijving geen glans'. Door met elkaar in gesprek te blijven en naar oplossingen te zoeken, hebben we er gezamenlijk voor gezorgd dat sportieve, politieke en maatschappelijke belangen bij elkaar zijn gekomen op dit sportpark."

Sportieve, politieke en maatschappelijke belangen

Door de bouw van dit sportpark wordt hockeyvereniging MHCN over 2 jaar ook welkom geheten. Daarnaast worden er woningen in Rijnhuizen Noord gebouwd om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen en ontstaat er een modern toekomstbestendig sportpark waar een door woningbouw groeiend aantal Nieuwegeiners gebruik van kan maken.