Dit is er te doen in de zomervakantie voor kinderen

Op 13 juli begint de Zomervakantie! Kinderplatform Nieuwegein organiseert allemaal leuke activiteiten door heel Nieuwegein. Kom naar de Sport & Relaxmiddag, het Zomerfeest, de Esports middag, een tekenworkshop en nog veel meer.

In het Kinderplatform organiseren verschillende lokale organisaties op een informele manier zoveel mogelijk leuks voor kinderen in de schoolvakanties. Susanne Mol van de Bibliotheek Nieuwegein: “We vinden het belangrijk dat er genoeg te doen is in de lange zomervakantie. Activiteiten die soms leerzaam zijn, maar vooral erg leuk. We letten er op dat alle activiteiten laagdrempelig en toegankelijk zijn. Zo kunnen we, in samenwerking met Nieuwegein Stadspas, alle activiteiten gratis aanbieden.”

Bekijk alle activiteiten online

Benieuwd naar het hele programma deze zomer? Kijk op Facebook of op kinderplatformnieuwegein.nl.

Op reis met je Vakantiepaspoort

In de zomervakantie ga je in Nieuwegein met het Vakantiepaspoort op reis! Doe allerlei leuke opdrachten op plekken door de hele stad. Annemiek Postma van Movactor licht toe: “Met de partners van het Kinderplatform hebben we een boekje gemaakt voor kinderen op de basisschool, met daarin allerlei spelletjes, opdrachten en tips. Voor onderweg naar je vakantiebestemming, of juist om lekker thuis te doen.”

Met het Vakantiepaspoort gaan kinderen spelenderwijs aan de slag met taal. Annemiek: “Het is belangrijk om al op jonge leeftijd met kinderen te praten, liedjes te zingen en spelletjes te spelen. Toch is taalrijk opvoeden niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met het Vakantiepaspoort helpen we ouders een handje.”

Via alle scholen in Nieuwegein hebben kinderen het Vakantiepaspoort inmiddels ontvangen. Bent u het kwijt of wilt u een extra boekje voor een kleinkind, neefje of nichtje? Via de website van Movactor kunt u het boekje gratis downloaden.