Gratis menstruatieproducten voor inwoners met een Nieuwegein Stadspas

Vanaf 30 augustus zijn er voor inwoners met een Nieuwegein Stadspas gratis menstruatieproducten beschikbaar, zoals maandverband en tampons. Deze artikelen worden gratis ter beschikking gesteld door de gemeente, om inwoners met een laag inkomen te ondersteunen. De menstruatieproducten kunnen worden opgehaald bij het GGD Informatiepunt op Cityplaza.

Aanleiding is de toenemende prijsstijging van eerste levensbehoeften, zoals gas, benzine en voedingsmiddelen. Voor mensen met een krappe beurs wordt het steeds moeilijker om rond te komen van hun inkomen. Daardoor is ook de maandelijks terugkerende aanschaf van menstruatieproducten lastig om op te brengen.  

Stadspas voor mensen met een laag inkomen

Inwoners met een inkomen tot 125 procent van de toepasselijke bijstandsnorm hebben recht op een Nieuwegein Stadspas. Hiermee krijgen zij korting op een breed aanbod van sportieve en culturele activiteiten, waaronder zwemlessen en huiswerkbegeleiding. Er zijn ongeveer 2.800 Nieuwegeinse huishoudens met een Stadspas. Elk gezinslid heeft een eigen pas.

Voor informatie en vragen: kijk op www.nieuwegeinstadspas.nl of neem contact op met Esra Perloy-Cebbar (coördinator Stadspas) via
stadspas@nieuwegein.nl.

GGD informatiepunt op Cityplaza

Het GGD Informatiepunt is te vinden op Cityplaza en is 7 dagen per week open voor vragen over onder andere gezond leven, opvoeding, stress en mentale gezondheid.

Adres: Laag Raadstede 4 (naast de Jumbo)
Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en
op zondag van 12.00 tot 17.00 uur
E-mail: informatiepunt@ggdru.nl
Telefoon: 030-630 54 00 (dagelijks bereikbaar tussen 08.30–17.00 uur)

Voedselbank

Bij de Voedselbank is het al langer mogelijk om als bezoeker gratis menstruatieproducten te krijgen.