Stadspenning voor Nieuwegeinse badmeester Ron

Ron van Rossum, bekend als zweminstructeur en hoofd zwem- en facilitaire zaken bij zwemcomplex Merwestein, ontving op vrijdag 14 juni een onderscheiding voor zijn jarenlange werk en betrokkenheid in de zwembadwereld. Na zich 46 jaar met hart en ziel te hebben ingezet voor iedereen die in Merwestein wilde komen zwemmen, werd hij tijdens zijn afscheid verrast met de Stadspenning uit handen van burgemeester Marijke van Beukering.

Ambassadeur voor het Nieuwegeinse zwemleven

Ron van Rossum is al ruim 46 jaar werkzaam bij het zwembad Merwestein. In al die jaren is hij uitgegroeid van zweminstructeur bij het oude zwembad De Schoolslag in Jutphaas tot hoofd zwemzaken en expert op gebied van toezicht en echte kenner van Merwestein het gebouw. Zo was hij betrokken bij meerdere verbouwingen en verbeteringen aan het pand en lid van het MT, strategisch bouwteam en andere betrokken werkgroepen.

“Maar de meeste Nieuwegeiners zullen Ron kennen als badmeester Ron” vertelt burgemeester Marijke van Beukering. “De afgelopen 46 jaar heeft hij duizenden kinderen uit Nieuwegein en omgeving les gegeven en geholpen bij het halen van hun zwemdiploma”. Ron zorgde daarnaast dat er voor meer doelgroepen dan alleen de schoolgaande kinderen iets te doen was in het zwembad. Toen in 1980 Merwestein werd geopend, introduceerde Ron verschillende doelgroepenactiviteiten zoals baby-, peuter-, kleuter zwemmen en meer bewegen voor ouderen. “Als blijk van waardering en omdat Ron met zijn inzet zwembad Merwestein, en daarmee Nieuwegein, op de kaart heeft gezet, heeft het college daarom besloten hem deze welverdiende Stadspenning toe te kennen.”

Stadspenning

De Stadspenning is een onderscheiding die kan worden toegekend aan mensen die zich op een breed terrein, of juist op één onderwerp, hebben ingezet voor stad en samenleving in Nieuwegein. Met de toekenning van de Stadspenning Nieuwegein onderstreept het college de betekenis van de ambassadeursfunctie van mensen die een aansprekende prestatie leveren of hebben geleverd op algemeen-, sport- en cultuurgebied. Daarnaast kan de Stadspenning als enige onderscheiding ook aan bedrijven, instellingen, verenigingen en andere organisaties worden uitgereikt. Kent u ook een persoon of organisatie die een onderscheiding verdient voor hun mooie werk? Kijk dan op onze website hoe je iemand kunt voordragen: iemand voordragen.