Voor wie

Bedrijvenpark Het Klooster is door zijn ligging bij uitstek geschikt voor logistieke bedrijven voor transport, distributie, opslag en overslag. Maar alle bedrijven in milieucategorie 1 t/m 4 en de lichte klassen van milieucategorie 5 zijn welkom om zich hier te vestigen. Hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid staan centraal op Het Klooster. Op deze pagina leest u meer hierover en over de ervaringen van de gevestigde bedrijven op het Klooster.

Met het parkmanagement op bedrijvenpark Het Klooster bewaken en handhaven we integraal de kwaliteit van het park, ook op de lange termijn. Goed parkmanagement draagt bij aan  het aardebehoud van uw vastgoed en het creëert een aangename werkomgeving.

Wat regelen wij voor u?

  • collectieve beveiliging
  • heldere bewegwijzering op het park
  • beheer en onderhoud openbare en privé ruimte
  • centrale database vervoermanagement

De aanvraag voor uw bouwplan wordt niet alleen getoetst aan het bestemmingsplan, er wordt ook een duurzaamheidsscan ofwel green check uitgevoerd. De duurzaamheidsscan richt zich op het verbeteren van uw bedrijfsresultaat, vermindering van de milieubelasting en een efficiënter ruimtegebruik. De scan geeft u richting wat betreft afvalverwerking, materiaalgebruik, watervoorziening, energieverbruik en nog veel meer. De gemeente ziet dit als een win-winsituatie. De extra investering die u nu doet om het pand duurzaam en milieuvriendelijk te maken, moet een terugverdientijd van maximaal vijf jaar hebben. Op deze manier draagt iedereen bij aan een beter milieu en u wordt er na vijf jaar ook in financieel opzicht beter van.

Inmiddels hebben diverse bedrijven zich gevestigd op dit kwalitatief hoogstaande bedrijvenpark.

Somerset Real Estate

Somerset Real Estate A BV heeft op 28 maart 2017 een perceel bouwgrond op het bedrijvenpark gekocht ter grootte van 72.897 m² voor de realisatie van een distributiecentrum van 52.000 m². Een gedeelte van dit distributiecentrum wordt verhuurd aan All 4 U, een bedrijf in ICT-producten en diensten. Begin april is gestart met de bouw, de planning is dat het gebouw eind 2017 gereed is. Eind juli 2017 kocht CBRE Global Investors het distributiecentrum van Somerset Capital Partners aan.

Begin juli 2017 tekende aannemersbedrijf Van Wijk voor een kavel van bijna 3.500 m². De kavel die door Van Wijk gekocht is, ligt in Het Klooster-Noord ten zuiden van het huidige bedrijf. Van Wijk breidt uit en maakt het terrein gereed voor extra opslag van materiaal.

 

Exeter Property Group tekende eind mei 2017 voor een kavel van 37.580 m². De investeerder realiseert een distributiecentrum van 28.000 m². Exeter gaat het gebouw langdurig verhuren. Heembouw start eind 2017 met de bouw.

 

Prologis

Prologis heeft in juni 2016 32.475 m² bouwgrond gekocht voor de realisatie van een distributiecentrum voor DHL Supply Chain Benelux. De ondertekening van de koopovereenkomst heeft tijdens de Provada (Professionele Vastgoed Dagen) in de RAI in Amsterdam plaatsgevonden. In september 2016 is de officiële eerste paal geslagen voor het pand. Prologis heeft het pand het 2e kwartaal van 2017 het pand opgeleverd. De huurder van het pand, DHL, heeft inmiddels haar intrek in het pand genomen.

A.L.C. Onroerend Goed BV, onderdeel van de Wezenberg groep, heeft in augustus 2016 11.244 m² bouwgrond gekocht voor de realisatie van pand waar crossdock activiteiten gaan plaatsvinden. Daarnaast zal er een garagebedrijf voor onderhoud van vrachtwagens, een wasstraat en een dieseltankstation gerealiseerd worden. Met de bouw van het pand voor de crossdock activiteiten is in het najaar 2016 gestart.

Aannemingsbedrijf Van den Heuvel

Prinsenhof Beheer BV heeft een perceel grond van 8.934 m² gekocht voor de realisatie van een bedrijfspand voor Van den Heuvel Aannemingsbedrijf. Met de bouw van het pand is in de 2e week van januari 2017 gestart. Dit is het eerste bedrijf die een kavel verwerft op Het Klooster Zuid (deelgebied 1) van het bedrijvenpark Het Klooster. Het aannemingsbedrijf verwacht eind 2017 haar intrek te nemen in het nieuwe bedrijfspand.

PostNL

PostNL Real Estate heeft 33.944 m² bouwgrond gekocht voor de realisatie van een pakketten sorteer- en distributiecentrum. 10 oktober 2016 startte de bouw en in september 2017is het gebouw ingebruik genomen . 

 

Pack & Parcel

Nieuwegein Beheer B.V. kocht een kavel van de gemeente van ruim 5.000 m² voor de realisatie van een gebouw voor Pack & Parcel B.V. en Kersbergen B.V. Beide ondernemingen namen eind 2016 hun intrek in het nieuwe pand. Het feestelijke moment, op maandag 6 juni 2016, van de eerste paal werd gevierd met gelukwensen en een toast op de nieuwbouw.

Ruro Gereedschappen

Het bedrijf Ruro Gereedschappen trok in 2016 van Plettenburg-De Wiers naar bedrijvenpark Het Klooster. Het Klooster is daarmee de nieuwe uitvalsbasis voor de onderneming in handgereedschappen en bouwbeslag voor Nederland en de Benelux. Vastgoedontwikkelaar Rijver B.V. heeft het nieuwe bedrijfspand gerealiseerd. Het pand heeft een specifieke uitstraling als verwijzing naar de Hollandse Waterlinie.

Meubelcentrum Lissabon (Pronto)

In 2016 wordt er gewerkt aan een magazijn voor meubelopslag van nieuwe vestiger Meubelcentrum Lissabon B.V. Het Klooster biedt de mogelijkheden voor de gewenste uitbreiding van magazijnruimte voor het meubelbedrijf. Halverwege 2016 is de onderneming verhuisd van Laagraven naar het nieuwe pand en blijft daarmee in Nieuwegein gevestigd.

Albert Heijn

Eind 2015 tekende een consortium van vervoerders, Klooster Parking B.V. voor de aankoop van een kavel op Het Klooster. Zij realiseerden een parkeerterrein voor vrachtwagens en een LNG-tankstation voor vervoerders van het verscentrum voor Albert Heijn realiseren. "Deze logistiek zeer centraal gelegen locatie zorgt ervoor dat de vervoerders hun klanten optimaal kunnen bedienen.", aldus de heer Verkley van Klooster Parking B.V.

Begin november 2014 werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe verscentrum van logistiek dienstverlener XPOLogistics voor onder andere Albert Heijn. Vanaf het vierde kwartaal 2015 voorziet het verscentrum ruim 900 Albert Heijn-winkels in Nederland en België van verse producten.

Hako Bouw

In november 2014 ging de eerste paal voor het nieuwe pand van Hako Bouw de grond in. Het bouw- en aannemersbedrijf uit Montfoort bouwt op Het Klooster een grote productiehal met kantoor en showroom. In het voorjaar 2015 nam Hako Bouw zijn intrek in het nieuwe pand.

 

Bouwcenter Nieuwegein

Bouwcenter Nieuwegein betrok in 2012 haar nieuwe pand. Ook deze derde ondernemer op het bedrijvenpark is onverdeeld enthousiast. ‘Mede vanwege de ideale ligging met aansluiting op de A27 hebben we voor huisvesting op Bedrijvenpark Het Klooster gekozen', aldus Sjaak Aantjes, directeur van de groothandel in hout- en bouwmaterialen.

Mavaro

Het Nieuwegeinse bedrijf Mavaro, groothandel in horeca-apparatuur, volgde enkele maanden later. Directeur Martin van Rossum: ‘We verhuisden naar Het Klooster omdat ons oude kantoor en de opslaghal te klein waren en niet meer voldeden. Hier hebben we alle ruimte. Dit nieuwe, grotere, duurzame bedrijfspand maakt het voor ons mogelijk om ons nog beter kunnen bewegen in de richting van de markt, toekomst en klant.'

Fiege

Het voormalig bedrijfspand van V&D is verhuurd aan Fiege. Fiege houdt zich bezig met distributieactiviteiten en heeft een aantal grote klanten waar zij de distributie voor verzorgen.

 

Wilt u uw bedrijf op Het Klooster vestigen? Neem dan contact met ons op. Samen gaan wij een traject in van voorlopig ontwerp tot levering grond, waarop uiteindelijk uw bedrijfspand gerealiseerd wordt. Voor meer informatie kunt u terecht bij adviseur ondernemerszaken Barbara Timmermans. U kunt haar bereiken op telefoon: (030) 607 14 48/06-46 31 67 90 of per e-mail: b.timmermans@nieuwegein.nl.