Werken en wonen

Vestigt u zich hier, dan is het handig om te weten dat Nieuwegein - meer dan welke stad in de provincie Utrecht ook - een open ondernemers- en werkklimaat heeft. Er zijn ongeveer 38.000 arbeidsplaatsen. Dat is veel meer dan de beroepsbevolking van de stad. Er heerst hier dus een grote ondernemerszin.

Een gezond bedrijfsleven is belangrijk voor Nieuwegein. Het nieuwe stadshart, de uitbreiding van het gebied Blokhoeve en de realisatie van bedrijvenpark Het Klooster zijn daarom speerpunten voor de gemeente. Het nieuwe Stadshart is een aantrekkelijk gebied geworden met moderne architectuur en voldoende parkeergelegenheid. Er is een gevarieerd winkelaanbod: kleine lokale ondernemers en grote landelijke ketens, u vindt ze hier allemaal. Ook theater en kunstencentrum De Kom vindt hier een nieuw onderkomen.

Ook het woningaanbod in Nieuwegein is divers. Wie kiest voor bestaand en authentiek kan slagen in de dorpskernen Jutphaas en Vreeswijk. Voor diegenen die nieuw willen wonen heeft de stad ook voldoende aanbod. Op verschillende plekken in de stad worden nieuwe woonplannen ontwikkeld en gerealiseerd. Overal in Nieuwegein is veel aandacht voor groen: parken, speeltuinen, vijvers en grasvelden maken de wijken en buurten bijzonder aangenaam om in te wonen. Tel daar het hoge voorzieningenniveau bij op en u begrijpt waarom de inwoners van Nieuwegein de stad zo waarderen.