Werkgelegenheid groeit gestaag

Datum:

De werkgelegenheid in Nieuwegein groeit nog steeds gestaag, ondanks de coronamaatregelen en de impact daarvan op het bedrijfsleven. Tussen april en september 2020 steeg het aantal arbeidsplaatsen van 47.266 naar 48.019, zo blijkt uit gegevens van het Provinciaal Arbeidsplaatsen Register (PAR). Het aantal bedrijfsvestigingen steeg in diezelfde periode van 6.129 naar 6.302.

Met een groei in werkgelegenheid van twee procent, zit Nieuwegein boven het gemiddelde van 1,7 procent voor de hele provincie Utrecht. Ook Utrecht en Amersfoort zaten boven dat gemiddelde (met resp. drie en twee procent), terwijl Zeist, Stichtse Vecht en Bunnik te maken kregen met een daling in de werkgelegenheid.

Nieuwegein blijft hiermee de derde grootste werkgever (6% van het totaal) in de provincie Utrecht, na de gemeenten Utrecht (36%) en Amersfoort (12%). De meeste arbeidsplaatsen in Nieuwegein zijn te vinden in de categorie Gezondheid en welzijn, namelijk 8.757. Daarna volgen de categorieën Groot- en detailhandel (incl. reparatie auto’s) met 7.739 arbeidsplaatsen en Vervoer en opslag met 7.100.