Inzamelen van geld en goederen

Wilt u een openbare inzameling van geld of goederen houden of via een intekenlijst donateurs werven? Dan heeft u een Collectevergunning nodig. Deze vergunning vraagt u aan bij de gemeente. Alleen met deze vergunning mag u een openbare collecte of inzameling houden.
Voor een inzameling in besloten kring heeft u geen Collectevergunning nodig.

Aanvraag collectevergunning

Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft een indeling gemaakt van alle collectes die in dezelfde periode in heel Nederland gehouden worden. Staat uw instelling op dit CBF rooster? Dan komt deze in aanmerking voor een doorlopende vergunning van de gemeente. Daarnaast zijn er zogenaamde vrije periodes. Deze periodes zijn niet ingedeeld door het Bureau Fondsenwerving. Is uw organisatie niet landelijk ingedeeld? Dan kunt u voor deze vrije periodes een vergunning krijgen voor het houden van een huis-aan-huis-collecte.

Voor een overzicht van het CBF-collecterooster kijkt u op: www.cbf.nl/collecterooster.

LegesTarief 2020
Collectevergunning geen CBF instantie (aaneengesloten periode)€ 102,20

Wilt u de vergunning liever schriftelijk aanvragen? Download en print het formulier. Stuur het ingevulde formulier vervolgens naar: gemeente Nieuwegein, Stadswinkel/Team Vergunningen Postbus 1 3430 AA Nieuwegein.

Meer informatie