Parkeren in Nieuwegein

De gemeente Nieuwegein zorgt voor voldoende parkeerplaatsen voor bewoners, bedrijven, winkeliers en hun bezoek. In de binnenstad en in sommige (aangrenzende) wijken gelden extra regels, zoals betaald parkeren of parkeren met een parkeerschijf.

De parkeervoorzieningen in de Nieuwegeinse binnenstad zijn dé toegangspoort tot het vernieuwde stadscentrum. Of u nu met de fiets komt of met de auto, de binnenstad biedt u volop parkeerruimte in de vorm van gratis bewaakte fietsenstallingen met een uitgebreid servicepakket, parkeren op straat en aantrekkelijke parkeermogelijkheden in de parkeergarages, die het parkeren tot een echte belevenis maken.

Op nieuwegein.parkeerservice.nl vindt u alles over de parkeervoorzieningen in Nieuwegein. U vindt hier onder andere alle informatie over:

  • Parkeergarages (Cityplaza, Stadhuis, Theater, P-Zuid).
  • Fietsenstallingen (De Fietspomp en De Snelbinder).
  • Actuele parkeertarieven.
  • Abonnementen & parkeervergunningen.
  • Parkeren voor gehandicapten.

Heeft u vragen over het betaald parkeren in de gemeente Nieuwegein? Dan bereikt u ons via de onderstaande gegevens:

Telefoonnumer: 030-604 66 67
E-mailadres: info.nieuwegein@parkeerservice.nl

Bezoekadres

Tinnegieterstede 1
3431 HW Nieuwegein

Openingstijden

Maandag en vrijdag: 08.30-13.00 uur.
Woensdag: 16.00-20.00 uur.

Ook in de woonwijken streeft de gemeente Nieuwegein naar de meest gewenste parkeersituatie voor alle betrokkenen. In de woonwijken kunnen parkeerplaatsen echter (structureel) vol staan, in het bijzonder ’s avonds en ’s nachts als iedereen thuis is. Foutparkeren kan het gevolg zijn. Soms leidt dit tot ergernis. Ook het parkeren van grote voertuigen kan tot ergernis en verkeersonveiligheid leiden. Heeft u vragen over de parkeersituatie in woonwijken? Dan bereikt u ons klantcontactcentrum via telefoonnummer 14030. U kunt ook online een melding doen via: Melding openbare ruimte.