Brandweer

De brandweer in de gemeente Nieuwegein maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). De VRU is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten op het gebied van brandweer, crisisbeheersing en geneeskundige hulpverlening. De VRU co├Ârdineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

Bij bouwen en verbouwen, inrichten of veranderen van terreinen of ander gebruik van een gebouw kan een omgevingsvergunning nodig zijn om de brandveiligheid  te waarborgen.

U vraagt de vergunning aan via het Omgevingsloket. Hier kunt u ook eerst kijken of u een vergunning nodig heeft. U moet verschillende bijlagen toevoegen. Welke dit zijn staat in de uitkomst van de check of aanvraag. Voor een omgevingsvergunning vragen wij een vergoeding.

Heeft u een vraag aan de brandweer in de gemeente Nieuwegein? Neem dan contact op met de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) via 088-878 10 00 of info@vru.nl. Of kijk op Brandweer.nl.

Stel uw vraag via WhatsApp

Heeft u vragen over brandveiligheid in en om het huis? U kunt ze ook stellen via WhatsApp: 06-12 95 85 99. De VRU beantwoordt uw vragen tijdens kantoortijden.