Met een gerust hart je auto achterlaten

Eigenlijk moet dat de gewoonste zaak van de wereld zijn. Helaas is het dat niet. Het gebeurt nog te vaak dat auto's worden opengebroken en dieven met kostbare spullen er van door gaan. Politie en gemeente werken nauw samen om auto-inbraak te verminderen. U kunt ons hierbij helpen door extra alert te zijn en verdachte situaties te melden via 1-1-2.

Een groot deel van de auto-inbraken is goed te voorkomen door het treffen van een aantal
maatregelen:

  • Niets erin, niets eruit! Neem waardevolle spullen uit de auto mee. De spullen alleen uit
    het zicht leggen is, door de hedendaagse technologie, in veel gevallen onvoldoende.
  • Parkeer de auto zoveel mogelijk in het zicht op een goed verlichte parkeerplaats.
  • Sluit de auto altijd goed af. Controleer de ramen, deuren en een eventueel schuifdak.
  • Laat zien dat er niets van waarde verborgen ligt. Zet eventueel het dashboardkastje open
    en dek de laadruimte niet af.

Behalve onderdelen uit de auto is er ook regelmatig sprake van het stelen van een kentekenplaat. Met deze gestolen kentekenplaten worden weer andere delicten gepleegd. Kentekenplaten zijn soms wel heel eenvoudig bevestigd aan de auto en diefstal leidt daarnaast tot veel geregel. Laat uw kenteken in juni 2017 gratis vastzetten. U kunt uw kentekenplaten nog vast laten nagelen bij:

Bent u toch slachtoffer geworden van een auto-inbraak, doe dan altijd aangifte bij de politie. Dit kan ook via de website: www.politie.nl

Gemeente en politie zetten zich in om woninginbraken terug te dringen. 50% van de inbraken kunt u echter eenvoudig voorkomen. Bekijk de folder voor tips.

Op de website www.politie.nl/mijn-buurt/misdaad-in-kaart kunt u nu ook zelf zien waar woninginbraken in uw buurt plaatsvinden. Daarnaast kunt u helpen zaken op te lossen.